Vier Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw

Het jaar zit er bijna op. Maar de mooiste maand moet nog komen. Het is tijd voor december! Een koude maand met warme feesten die je samen met je buren kunt vieren. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, een eigen feest… de decembermaand is ideaal om elkaar als buren te ontmoeten. Zo zorg je met elkaar voor een fijne en prettige straat.  Ontdek het ook, vier feest met je buren in december!

Bijdrage maximaal 150 euro
Een spetterend Sinterklaasfeest voor de kinderen, een sfeervol kerstontbijt in je straat, met je buren een oliebolletje happen tijdens oud & nieuw…  Hoe gaat jullie straat het jaar uitluiden? Opzoomer Mee steunt jullie idee met maximaal 150 euro. Kijk hier voor leuke ideeën.

500 kerstbomen
Sta jij met je buren straks te zingen rond een prachtige kerstboom van 5 meter? Op woensdag 7 december plaatst Stadsbeheer 500 kerstbomen (met piek) in de stad. Willen jullie er ook één in je straat? Meld je dan snel aan. Je versiert de kerstboom en ruimt hem na de feestdagen met elkaar op. De kerstbomen zijn helaas op.

Over de bijdrage­­­­­
Onze bijdrage is maximaal 150 euro. Kies je voor een kerstboom? Dan is de maximale bijdrage 100 euro.

Let op de deadlines
Je kunt tot woensdag 14 december een bijdrage aanvragen. Wil je ook de kerstboom? Dan moet je aanvraag uiterlijk woensdag 30 november bij ons binnen zijn.

En de inflatie dan?

Inflatie… iedereen heeft er last van. Hoe houd je je straatactiviteit betaalbaar?

No Denneboom, No Denneboom

Een kerstboom in je straat is sfeervol en gezellig. Toch zijn er ook straten die geen kerstboom nemen. Zij toveren een ‘gewone’ boom in de straat om tot kerstboom of regelen er zelf een van resthout, metaal of gaas.

Ideeën

Sinterklaas

schoentjes zetten

Schoentje zetten

Spreek met de buren af dat de kinderen hun schoentje mogen zetten ergens (op een droge plek) in de straat. Leuk om vooraf bouwpakket-schoentjes (je vindt een voorbeeld in het downloadcentrum) uit te delen die de kinderen mogen versieren. Misschien komt Sint zelf de schoentjes vullen met lekkers. Of de Pieten regelen dat klusje ’s nachts.

knutselmiddag

Knutselmiddag

Organiseer voor de kinderen in de straat een knutselmiddag. Daarna worden de knutsels gevuld met wat lekkers. De kinderen bieden ze aan bij ouderen in de straat. Natuurlijk krijgen de kinderen
ook wat lekkers mee.

pepernoten

Pepernoten bakken

Bak met de kinderen pepernoten. Verpak ze in kleine zakjes, mooi lintje erom met een lief kaartje en breng ze rond in de straat.

Kerst

kerstkrans

Kerstkrans

Daag alle buren uit om een mooie kerstkrans te maken of hang extra sfeerverlichting op in de straat.

wensboom

Wensboom

Maak van je kerstboom (of een andere geschikte boom in de straat) een wensboom. Deel stevige kaartjes uit in de straat en laat iedereen zijn/ haar wens voor het nieuwe jaar erop schrijven. Kijk voor leuk materiaal in het downloadcentrum.

Kaartje_inzetje

Kerstkaarten-middag

Organiseer een kerstkaartenmiddag, samen kaarten maken en schrijven. Een lieve wens erop en bezorg ze bij alle buren in de straat.

straatontbijt_inzetje

Kerstontbijt

Kerstontbijt met alle buren! Maak ook een lekker mandje voor die oudere buur die vaak alleen is met de kerst. Nog beter: vraag of hij/ zij mee wil eten en bied hulp aan bij het ophalen en thuis brengen.

Kerstwandeling

Organiseer een kerstwandeling  met wat buren, niet alleen gezellig en gezond, maar geniet ook van de feestverlichting in de buurt.

Kersttakken

Wat kersttakken over, maak er samen leuke kerststukjes van en breng het bij de buren die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Kerstpuzzels

Op woordzoekers.org kan je mooie december puzzels maken. Print ze uit en verspreid ze onder de buren en maak er een wedstrijdje van. Trek uit de ingeleverde puzzels een winnaar.

Oud & Nieuw

Oliebollen_web

Oliebollenkraam

Organiseer een oliebollenkraam in je straat: wie kan en wil er oliebollen en appelflappen bakken? Alle buren mogen proeven en een zakje komen ophalen. Wie bakt de lekkerste bol?

Met z’n allen aftellen

Zet een tafel vol met lekkers en (alcoholvrije) bubbels klaar: 10, 9, 8 , 7…. Gelukkig nieuwjaar! Zo luid je met de hele straat het nieuwe jaar in.

receptie

Receptie

Nieuwjaarsreceptie: nodig alle buren uit voor een hapje en drankje en toast op het nieuwe jaar. Misschien kunnen jullie gelijk de opzoomerplannen voor het nieuwe jaar bespreken.

Silent disco

Zonder geluidsoverlast het nieuwe jaar in? Dat kan met de silent disco. Een buur kiest de muziek en die gaat via een zender naar de koptelefoons van alle buren. Zo’n set kun je makkelijk huren.

Oliebollenrun

Ren met de hele straat een mini-marathon op 1 januari. Een goede manier om al die extra oliebollen en appelbeignets eraf te rennen.

Winterrommelmarkt

Begin het nieuwe jaar met een opgeruimd gevoel! Houd een winterrommelmarkt in je straat. Je zolder is weer opgeruimd en je maakt je buren blij.

Vragen

Vragen
Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord bij onze veelgestelde vragen. Je mag natuurlijk ook even bellen met Opzoomer Mee: 010-213 10 55. Vraag dan even naar de projectleider voor jouw wijk!