Direct naar inhoud

Voor je eigen straat, je eigen stukje Rotterdam

Ontmoet je buren en zorg samen voor een fijne straat waar iedereen zich thuis voelt.

Ontmoet je buren, Opzoomer Mee!

Het is altijd goed om je buren te ontmoeten en beter te leren kennen. En als je dat doet tijdens een leuke of nuttige straatactiviteit, sla je twee vliegen in één klap! Opzoomeren heet dat in goed Rotterdams. Opzoomer Mee nodigt jouw straat uit om deze zomer of herfst een idee in te dienen om er als buren een mooie dag van te maken. Maak gebruik van onze drie aanbiedingen en ga samen aan de slag!

Wat kan er nog meer in mijn straat?

Buurtidee

Heb je een goed idee voor jouw buurt of wijk? Of ben je iets groots van plan in je straat? Dan kun je een vergoeding aanvragen bij de gemeente Rotterdam om dit idee uit te voeren. Zoiets heet een bewonersinitiatief. Het is een plan van, voor en door bewoners. Opzoomer Mee verzorgt de administratieve afhandeling.

Laatste nieuws

 • Winnaars Opzoomer Mee-puzzel

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Hallo Opzoomer Puzzelaars! Leuk dat je komt kijken wie de winnaars zijn geworden! We hebben ervoor gekozen om alle namen van de inzenders in de Opzoomerhoed te stoppen en vervolgens hebben we collega’s gevraagd om er één uit te pakken😊. (mocht het filmpje niet werken, gebruik dan deze link: https://www.youtube.com/shorts/J6AGC4YToK ) Bekijk de video om […]

  Gepubliceerd op:
 • Het OpzoomerCollege ook voor jou! Nu met 30% jubileum korting!

  • Bewonersinitiatief
  • Kennis delen
  • Nieuws
  • OpzoomerCollege

  Wil jij in jouw gemeente werken aan het versterken van de sociale basis door bewonersparticipatie en -initiatieven te stimuleren en vorm te geven? Wij helpen jou hier graag mee door onze kennis met jou te delen via ons OpzoomerCollege! Opzoomer Mee heeft inmiddels 30 jaar ervaring met het bouwen aan sterke straatnetwerken. En wij zijn […]

  Gepubliceerd op:
 • Welkom, Patricia van veen!

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Sinds 1 juni 2024 is Patricia van Veen aan de slag als projectleider Opzoomeren. ‘Ik ben geen kantoormens en het liefst buiten onder de mensen.’

  Gepubliceerd op:

Opzoomercollege

Ben je actief in het sociale domein, bij een gemeente of een woningcorporatie en wil je graag weten hoe jij jouw bewoners kan ondersteunen op straat- en buurtniveau? Oftewel, wil je meer weten over het opzetten en helpen bij bewonersinitiatieven? Dan hebben wij een interessant aanbod voor jou; het OpzoomerCollege.

Team Opzoomer Mee

Dag in dag uit staat Opzoomer Mee klaar om Rotterdammers te ondersteunen bij hun eigen initiatieven voor de straat, buurt en stad. Maak kennis met het team Opzoomer Mee.

Ontvang het laatste nieuws

Laat hier je naam en e-mailadres achter en je blijft op de hoogte van nieuwe acties voor jouw straat. Ook ontvang je vier keer per jaar het magazine OPZOOMER.

Je kunt je altijd weer afmelden voor deze service.