Aanvraagformulier en gereedschapskist

Heb je een goed idee voor je straat, buurt of wijk? En wil je dat samen met andere bewoners realiseren? Met het aanvraagformulier kun je een financiële bijdrage tot maximaal 10.000 euro aanvragen om je idee uit te voeren. Vul het formulier in en stuur het op naar: Opzoomer Mee & Bewonersidee, Antwoordnummer 3122, 3000 WB Rotterdam (postzegel niet nodig). Mailen mag ook: bewonersidee@opzoomermee.nl.

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Ga je enthousiast klussen in je huis of tuin… ben je net dat ene handige stukje gereedschap kwijt. Zoeken, speuren… waar had je het nou voor het laatst gezien? Had ik het nou maar bewaard in een gereedschapskist! De Gereedschapskist Bewonersinitiatieven heeft dezelfde functie. Deze online gereedschapskist is altijd te raadplegen en zorgt dat je altijd alles bij de hand hebt bij het bedenken en uitvoeren van jouw bewonersinitiatief. De gereedschapskist bestaat uit acht vakken en doorloopt de verschillende stadia van een bewonersinitiatief. Van idee, tot plan. Van het indienen tot de uitvoering.

1. Idee

Hier vind je ideeën van andere Rotterdammers die met succes een bijdrage hebben aangevraagd voor hun bewonersinitiatief.

2. Verkenning idee

Je hebt een idee voor je buurt. Maar heeft het ook kans van slagen, hoe scherp je het idee verder aan? Voldoet het aan de spelregels van de gemeente?

3. Invullen aanvraag

Hier vind je het formulier om een bijdrage aan te vragen voor je bewonersinitiatief en allerlei tips en voorbeelden voor tijdens het invullen.

4. Indienen aanvraag

Waar kun je het aanvraagformulier inleveren, wanneer wordt het behandeld en kan ik mijn aanvraag nog toelichten (en hoe doe je dat goed)?

5. Het besluit

Je aanvraag is goedgekeurd, je aanvraag is helaas afgewezen. Hoe zit zo’n besluit eruit, wat kun je er allemaal in teruglezen? En hoe en waar kun je bezwaar maken?

6. Uitwerken idee

Hier vind je informatie die helpt om je initiatief met succes uit te voeren. Een draaiboek, financieel beheer, het regelen van vergunningen e.d. en het informeren en werven van bewoners.

7. Klaar voor de start

Op de valreep nog twee tips: nodig de geldschieters (gebiedscommissie) tijdig uit en bekijk een nuttig filmpje over gastheer/gastvrouwschap.

8. Verantwoording

Je initiatief is uitgevoerd. Tijd om de uitgaven op een rij te zetten, het geld wat over is terug te storten en de verantwoording in te sturen.