Aanvraagformulier en gereedschapskist

Aanvraagformulier en gereedschapskist
Heb je een goed idee voor jouw wijk? Rotterdammers met een goed initiatief voor hun buurt kunnen een bijdrage aanvragen om hun initiatief te realiseren. Voorbeelden zijn meer groen in de straat, een lampionnenoptocht voor kinderen, een cultureel festival of een activiteit voor ouderen om samen te bewegen. Het kan ook een idee zijn om buurtbewoners te helpen elkaar beter te leren kennen of om de buurt er prettiger te laten uitzien. Een bewonersinitiatief is altijd een plan van, voor en door bewoners. En de wijk wordt er beter door. Wilt u meer weten over de regeling, kijk dan in de Gereedschapskist.

Bewonersinitiatief t/m € 2.500
Heb je een goed idee voor jouw wijk? Dan kun je een bijdrage aanvragen voor je bewonersinitiatief bij de gemeente Rotterdam. Voor kleine initiatieven tot en met € 2.500 doe je een aanvraag via Opzoomer Mee. Dan beslist de gemeente Rotterdam vaak binnen zes weken over de toekenning van jouw aanvraag.

Bewonersinitiatief vanaf € 2.500 t/m € 20.000
Aanvragen van meer dan € 2.500 t/m € 20.000 dien je in via mijn.rotterdam.nl.

aanvraagformulier_en_spelregels_slider

Klein bewonersinitiatief aanvragen t/m €2.500

Voor kleine initiatieven tot en met € 2.500 doe je een aanvraag via Opzoomer Mee. Dan beslist de gemeente Rotterdam vaak binnen zes weken over de toekenning van jouw aanvraag.

Drijf in de Schie Bioscoop

Groot bewonersinitiatief aanvragen van €2.500 t/m €20.000

Grote initiatieven van meer dan € 2.500 t/m € 20.000 dien je in via Mijn Rotterdam.

gereedschapskist

Gereedschapskist

De Gereedschapskist voor Bewonersinitiatieven bevat uitleg, tips en voorbeelden bij het bedenken en uitvoeren van jouw initiatief. Van idee tot verantwoording. Alle stappen vind je hierin terug.

bewonersinitiatief avondvierdaagse nesselande

Verantwoording indienen

Binnen 4 weken na afronding van je bewonersinitiatief moet je jouw initiatief verantwoorden. Dat kan eenvoudig en snel met het online verantwoordingsformulier.