Regelingen en fondsen

Heb je een goed idee voor jouw straat, buurt, wijk of stad? Zoek je naar middelen om jouw plan te realiseren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden binnen de gemeente Rotterdam.

Woningcorporaties

Bent je huurder bij een woningcorporatie of woon je in een straat waar een woningcorporatie veel woningen bezit? Dan kun je mogelijk samen met je buren een bijdrage aanvragen.

Regelingen & fondsen

Hieronder vind je nuttige websites die bij jouw project of initiatief van pas kunnen komen.

CityLab010

CityLab010 is er voor initiatiefnemers die aan hun droom voor Rotterdam willen werken. Het programma biedt hulp in de vorm van kennis, coaching en netwerk: je kunt de kennis in de stad benutten voor jouw initiatief en nieuwe samenwerkingen aangaan.

rotterdamsefondsen

Rotterdamse fondsen

In de stadsregio zijn tientallen charitatieve fondsen actief. Ze zijn vaak ontstaan uit nalatenschappen van betrokken families en hebben allen een eigen doelstelling.

maex_rotterdam

MAEX Rotterdam

De MAEX Rotterdam is een online platform waarop (bewoners)initiatieven en sociale ondernemingen in Rotterdam zichtbaar worden gemaakt. Bedrijven, fondsen, bewoners, overheid en kennisinstellingen kunnen in brede zin investeren in initiatieven en samenwerken aan de maatschappelijke uitdagingen in de stad.

fondsenzoeken

Fondsenzoeken.nl

Op landelijke zoekpagina Fondsenzoeken.nl kun je zoeken naar fondsen die wellicht goed bij jouw project of initiatief passen.