Regelingen en fondsen

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt, wijk of de hele stad? Zoekt u naar middelen om uw plan te realiseren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden binnen de
gemeente Rotterdam. In deze folder zetten we de belangrijkste regelingen voor u kort op een rijtje. U vindt hier ook vermeldingen naar de websites. Het is goed om die te bekijken, want regelingen kunnen wijzigen.

fondsenzoeken

Fondsenzoeken.nl

Op landelijke zoekpagina Fondsenzoeken.nl kunt u zoeken naar fondsen die wellicht goed bij uw project of initiatief passen. U moet wel een account aanmaken om een zoekopdracht uit te voeren.

rotterdamsefondsen

Rotterdamse fondsen

In de stadsregio Rotterdam zijn tientallen charitatieve fondsen actief. De fondsen zijn vaak ontstaan uit nalatenschappen van betrokken families. Ze hebben allen een eigen doelstelling, maar hebben één ding gemeen: actieve, betrokken burgers en organisaties waar mogelijk helpen met een financiële bijdrage.

De fondsenzoeker helpt u een selectie te maken van fondsen die wellicht passen bij uw initiatief.

maex_rotterdam

MAEX Rotterdam

De MAEX Rotterdam is een online platform waarop (bewoners)initiatieven en sociale ondernemingen in Rotterdam zichtbaar worden gemaakt. Met een eigen profiel laten al deze initiatieven zien welke waarde ze leveren, met wie, welke behoeften ze hebben en wat ze Rotterdam te bieden hebben. Via het platform kunnen Rotterdamse bedrijven, fondsen, bewoners, overheid en kennisinstellingen investeren in brede zin in initiatieven en samenwerken aan de grote maatschappelijke uitdagingen in de stad zoals: jeugdwerkeloosheid, armoede, geïsoleerde ouderen, duurzame wijken, groen in de stad, enzovoorts.

jongerenbijdrageregeling

JBR Rotterdam

De JongerenBijdrageRegeling (JBR) is een fonds dat een bijdrage levert aan jongerenprojecten in Rotterdam. Rotterdamse jongeren tussen de 12 en 27 jaar kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage voor hun project of evenement. Alle projecten die door en voor jongeren worden georganiseerd komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 2.000 euro. Denk bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van muziek, film, ontmoeten, bewustwording, sport, taal, theater, culturele uitwisseling en talentontwikkeling.