Wandelen in de buurttuin

In de buurthuiskamer in de Essenburgbuurt is een grote groep vrouwen actief. Zij volgen daar taalles, organiseren kinderactiviteiten en zetten zich in voor andere bewoners in de buurt die eenzaam zijn of het financieel niet breed hebben. Een of twee keer per week gaan zij met elkaar op pad in het park in de buurt.

Tussendoor worden extra oefeningen gedaan en één keer per week wordt er door de deelnemers een gezond ontbijt in de Pluktuin klaargemaakt. Dit ontbijt zorgt er ook voor dat de vrouwen bewust worden van gezonde voeding, elkaar beter leren kennen en elkaar ondersteunen als dat nodig is.

Het resultaat dat hierbij bereikt is, is dat bijna alle vrouwen ook op eigen gelegenheid vaak een ommetje maken; alleen of in een groepje. Daardoor voelen zij zich veel fitter en hebben intussen ook weer andere buurtbewoners leren kennen.

Tips van de initiatiefnemer

  • Zorg dat er iemand in de groep is die weet welke oefeningen je kunt doen; hoeft niet professioneel, maar iemand met ervaring
  • Doe ook andere activiteiten met elkaar, dan word je een groep en dan doet ook iedereen vanzelfsprekend mee met de sportieve activiteit
  • Laat de deelnemers met elkaar tips uitwisselen over gezonde voeding.