Bewonersidee

Bewonersidee is de startpagina in Rotterdam voor bewonersinitiatieven. Heeft u een idee voor uw buurt, wijk of stad… op deze pagina vindt u informatie, tips en formulieren om uw idee te realiseren. Naast de Rotterdamse regeling komen ook belangrijke fondsen aan bod.

rotterdamidee

 

AANVRAAGFORMULIEREN EN NIEUWE REGELING

Wat zijn de spelregels van de Rotterdamse regeling voor bewonersinitiatieven? Wanneer komt uw idee in aanmerking voor een bijdrage? En hoe kunt u zo’n bijdrage aanvragen?

Aanvraagformulier tot maximaal 10.000 euro
Voor bewonersinitiatieven tot maximaal 10.000 euro kunt u hier het aanvraagformulier downloaden. Lees wel eerst de toelichting op het aanmeldformulier.

Aanvraagformulier meer dan 10.000 euro
Voor bewonersinitiatieven boven de 10.000 euro kunt u terecht op www.rotterdam.nl/subsidies

De nieuwe regeling
De ‘Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam’ zijn op 23 juni 2015 door B&W van Rotterdam bijgesteld. In deze bijgestelde regels leest u alles over de spelregels voor het indienen van een bewonersinitiatief.

Aanvullende regels per gebied
Charlois
Kralingen-Crooswijk

Verklaring Omtrent Gedrag
Met ingang van 1 juli 2017 is de VOG-regeling (Verklaring Omtrent het Gedrag) ook van toepassing op bewonersinitiatieven die een bijdrage ontvangen van de gebiedscommissies. Het gaat dan specifiek om bewonersinitiatieven waar (1) kinderen of andere kwetsbare groepen (denk bijvoorbeeld aan ouderen of gehandicapten) bij betrokken zijn (2) initiatiefnemers of anderen direct in contact komen met de kwetsbare groep, zonder toezicht en die (3) regelmatig (bv. wekelijks of tweewekelijks) plaatsvinden.

Als er sprake is van alle drie de bovenstaande punten, dan is wellicht een VOG noodzakelijk. Tijdens de behandeling van uw aanvraag zal dit aan de orde komen. De aanvrager van een bewonersinitiatief is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de VOG. Meer informatie vindt u hier.

Terug naar vorige pagina

 

 

 

 

 

 

Goed gedaan! Rotterdam heeft veel bewoners met goede ideeën om de straat, buurt of stad te verbeteren. In deze rubriek zetten we goede voorbeelden op een rij
bekijk dit artikel bekijk dit artikel bekijk dit artikel
Jong en Oud Schiebroek Binnenterrein Hofdijk Taal- en conversatielessen

In Schiebroek-Zuid starten
kinderen, jongeren en oudere bewoners een initiatief om elkaar te leren kennen en begrijpen. Tijdens een maaltijd maken ze kennis met elkaar en zijn een dialoog aangegaan. lees verder

Het binnenterrein aan de Hofdijk heeft vier toegangspoorten en veel groen. In het verleden was dit een ideale situatie voor jongeren en junks om er anoniem te verblijven. Met activiteiten werd het terrein terugveroverd. lees verder

Irene v/d Eerden gaf al enige tijd
huiswerkbegeleiding aan buurtkinderen. Moeders vroegen haar of ze hen ook wilde helpen met de Nederlandse taal. De stap naar de officiële taalcursussen was voor hen te groot. lees verder

   
Twitter