Direct naar inhoud

Circulaire kerstboom klinkenberg

Begin december heeft Studio Klinkenberg in opdracht van Opzoomer Mee deze circulaire kerstboom geplaatst. In totaal doen tien Rotterdamse straten mee aan deze proef.

Waarom deze proef?

De kerstboom is al vele jaren in december een bekende verschijning in het Opzoomeren. Een straat kan zo’n kerstboom van 5 meter aanvragen als bewoners deze versieren en een mooi straatfeest geven. De laatste jaren zijn er ook straten die het anders te doen. Zij knutselen bijvoorbeeld van restmateriaal een eigen kerstboom of versieren een boom in de straat.

vijftien jaar

Om op deze duurzame behoefte in te spelen heeft Opzoomer Mee in samenwerking met Rotterdam Circulair een wedstrijd uitgeschreven. Het ontwerp van Studio Klinkenberg kwam als winnaar uit de bus. Dit ontwerp is gemaakt van Nederlands hout en nodigt door zijn vorm uit tot ontmoeting en een gezellig praatje. En niet onbelangrijk: de boom gaat naar verwachting vijftien jaar mee.

DRIE MATEN

De circulaire kerstboom is er in drie maten: drie, vier en vijf meter. De grootte hangt af van de beschikbare ruimte. Heel de straat mag de boom naar eigen inzicht versieren, opleuken en verlichten. Voor de plaatsing is een tijdelijke vergunning geregeld. De boom wordt in de tweede week van januari gedemonteerd.