Direct naar inhoud

‘de kracht van kleine ontmoetingen’

Yannick Hurkmans, projectleider Opzoomeren

‘Hé Yannick, zou je een korte tekst willen schrijven voor de socials? Dan kan heel Rotterdam kennis met je maken.’ Deze vraag kreeg ik in de wandelgangen van mijn nieuwe collega’s bij Opzoomer Mee. Dus bij deze, een korte kennismaking.

Mijn naam is Yannick Hurkmans. Sinds november ben ik projectleider Opzoomeren in Noord en Overschie. Al jaren breng ik buren dichter bij elkaar op straatniveau door bewonersactiviteiten helpen te organiseren. Zo motiveer je buren om zelf invulling te geven aan hun eigen straat. Daarom ben ik nu zo trots dat ik bij Opzoomer Mee en in mijn eigen stad aan de slag kan. Ik geloof in de kracht van kleine ontmoetingen. Ze hebben zoveel meer impact dan we op voorhand kunnen voorstellen.

Tijdens de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming vond ik het mooist om samen met bewoners impact te maken op straatniveau. In mijn vorige baan als buurtwerker/opbouwwerker was ik hiermee al aan de slag gegaan. Daarnaast geeft Opzoomeren een positief perspectief hoe de stad zich ontwikkelt. Een ware detox voor alle gebeurtenissen in de wereld. In Noord en Overschie zie ik dit nu al terug. Het bruist er van nieuwe ideeën en initiatieven. Van buren die zelf de straten mooier en gezelliger maken.

surf op de golven

Ik lees graag boeken en zoek regelmatig de natuur op. Ik pingel wat op mijn gitaar en als het weer goed is surf ik op de golven aan het strand van Hoek van Holland. Als kersverse vader doe ik ook mee met  de schoonmaakbende in mijn straat in Crooswijk. Daar merkte ik al hoe leuk en goed het is om met een prikker in je hand je buren beter te leren kennen. Je groeit met zulke simpele ontmoetingen dichter naar elkaar toe.

Ik kom graag kennismaken met alle bestaande en nieuwe gangmakers, sociale partners en geïnteresseerden. Dus schroom niet om een appje en/of mailtje te sturen naar: 06-45657212 (tijdelijk nummer) of yannick.hurkmans@opzoomermee.nl.

Tot snel!

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen

 • Vacature projectleider Opzoomeren

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Opzoomer Mee zoekt een projectleider Opzoomeren voor 32 uur per week. Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de […]

  Gepubliceerd op:
 • Gelukkig oud in je straat

  • Nieuws

  Wat heb je nodig om gelukkig oud te worden in de straat? Het antwoord op die vraag is belangrijk, want in 2035 is een op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar. Op een regenachtige novemberdag komen ‘de ouderen van nu’ uit een aantal Opzoomerstraten bij elkaar om daarover te praten. Marleen Goumans luistert mee. […]

  Gepubliceerd op:
 • lees de nieuwe opzoomer!

  • Bewonersinitiatief
  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Lees hier de OPZOOMER. ‘Achter de wolken schijnt de zon, en na de regen komt weer zonneschijn.’ De afgelopen tijd was dit lied van het Vlaardingse duo Bassie en Adriaan meer dan ooit van toepassing. Wat was het een natte bende op straat. Er kwam maar geen eind aan. Plant de lenteHet hield Rotterdammers gelukkig […]

  Gepubliceerd op: