Direct naar inhoud

‘de kracht van kleine ontmoetingen’

Yannick Hurkmans, projectleider Opzoomeren

‘Hé Yannick, zou je een korte tekst willen schrijven voor de socials? Dan kan heel Rotterdam kennis met je maken.’ Deze vraag kreeg ik in de wandelgangen van mijn nieuwe collega’s bij Opzoomer Mee. Dus bij deze, een korte kennismaking.

Mijn naam is Yannick Hurkmans. Sinds november ben ik projectleider Opzoomeren in Noord en Overschie. Al jaren breng ik buren dichter bij elkaar op straatniveau door bewonersactiviteiten helpen te organiseren. Zo motiveer je buren om zelf invulling te geven aan hun eigen straat. Daarom ben ik nu zo trots dat ik bij Opzoomer Mee en in mijn eigen stad aan de slag kan. Ik geloof in de kracht van kleine ontmoetingen. Ze hebben zoveel meer impact dan we op voorhand kunnen voorstellen.

Tijdens de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming vond ik het mooist om samen met bewoners impact te maken op straatniveau. In mijn vorige baan als buurtwerker/opbouwwerker was ik hiermee al aan de slag gegaan. Daarnaast geeft Opzoomeren een positief perspectief hoe de stad zich ontwikkelt. Een ware detox voor alle gebeurtenissen in de wereld. In Noord en Overschie zie ik dit nu al terug. Het bruist er van nieuwe ideeën en initiatieven. Van buren die zelf de straten mooier en gezelliger maken.

surf op de golven

Ik lees graag boeken en zoek regelmatig de natuur op. Ik pingel wat op mijn gitaar en als het weer goed is surf ik op de golven aan het strand van Hoek van Holland. Als kersverse vader doe ik ook mee met  de schoonmaakbende in mijn straat in Crooswijk. Daar merkte ik al hoe leuk en goed het is om met een prikker in je hand je buren beter te leren kennen. Je groeit met zulke simpele ontmoetingen dichter naar elkaar toe.

Ik kom graag kennismaken met alle bestaande en nieuwe gangmakers, sociale partners en geïnteresseerden. Dus schroom niet om een appje en/of mailtje te sturen naar: 06-45657212 (tijdelijk nummer) of yannick.hurkmans@opzoomermee.nl.

Tot snel!

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen

 • Tel jij ze even na?

  • Nieuws

  Ja… ga ze maar natellen! Rotterdam telt op dit moment maar liefst 2.092 Opzoomerstraten. Elk rood stipje op de kaart is een Opzoomerstraat. Daar vind je bewoners die samen met elkaar hun stukje Rotterdam mooier, vriendelijker, groener en schoner maken. En als we het over Rotterdam hebben… dan horen daar natuurlijk ook Pernis, Hoogvliet, Rozenburg […]

  Gepubliceerd op:
 • 10 jaar bewonersinitiatieven

  • Bewonersinitiatief
  • Nieuws

  Wist je dat Opzoomer Mee nóg een jubileum te vieren heeft? Waar je met Opzoomerbudget iets leuks voor je straat kunt regelen, kun je met een bewonersinitiatief nóg groter uitpakken. Bijvoorbeeld voor de buurt of hele wijk. Opzoomer Mee ondersteunt al tien jaar de gemeente en bewoners bij de uitvoering van de regeling bewonersinitiatieven. ‘Een […]

  Gepubliceerd op:
 • Feest in de stad

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Honderden Rotterdamse straten vierden in mei de 30ste verjaardag van Opzoomer Mee. Van een schoonmaakactie om 30 kilo zwerfval op te ruimen tot sfeervolle straatfeesten waarbij het getal 30 op allerlei creatieve manieren terugkwam.

  Gepubliceerd op: