Direct naar inhoud

Er kan nog meer bij

Klimplanten aan de muren, boomspiegels, geveltuinen, fleurige voortuintjes… in elke straat is wel plek voor (nog meer) groen. Je straat knapt ervan op en het is goed voor insecten, vogels en egels. Ook is je straat dan beter voorbereid op veel regen of juist veel zon. Opzoomer Mee heeft vier groene aanbiedingen waar jij met je buren gebruik van kan maken. Kies uit de vier aanbiedingen of neem ze allemaal!

Meld je straat aan

Bekijk op YouTube Opent in een nieuw venster

1. Meer Groen

Wil je samen met je buren voortuinen onttegelen, boomspiegels vergroten of een kruidenkrul aanleggen? Elk idee dat zorgt voor meer groen en minder tegels in de straat is welkom. Ook grote plantenbakken of groen langs de gevels zijn goed. Bij Opzoomer Mee ligt maximaal 500 euro om jullie plannen zelf uit te voeren. Hoe meer buren meedoen en hoe meer meters groen je aanlegt, hoe hoger de bijdrage.

Vierkante meters… hoe bereken je dat nou? Klik hier voor onze rekenhulp.

Ga je tegels verwijderen uit je straat? Doe dan mee aan het NK Tegelwippen.

2. Onderhoud Groen

In veel straten vind je groen dat door bewoners zelf is aangelegd. Geveltuinen, grote plantenbakken, gezellige groene hoekjes. Samen met je buren dat groen onderhouden is een echte Opzoomeractie. Leuk, gezellig en nuttig. Vraag de bijdrage aan van maximaal 200 euro.

3. Regenton

Het is een bekende verschijning in Rotterdam: de Opzoomerton. Daarmee kun je regenwater opvangen en met je buren het groen in je straat water geven. Heeft jouw straat nog geen ton, of wil je er eentje bij? Vul de aanmeldkaart in. WaterLeider plaatst de gratis regenton die het best past in jouw straat.

4. De Opzoomer Klusser

Opzoomer Mee is 30 jaar en wie jarig is trakteert. Daarom kunnen 30 straten gebruikmaken van de Opzoomer Klusser: een groep Rotterdamse groenspecialisten. Willen jullie een aantal uur hulp van een van deze kanjers? Kruis het dan aan op jullie aanvraag. Uit alle aanvragen kiest Opzoomer Mee de leukste, groenste en meest inspirerende plannen. Waar kun je de Opzoomer Klusser bijvoorbeeld voor inzetten?

  • voor een ontwerp van een mooi gemeenschappelijk daktuintje
  • voor de aanleg van een groene ontmoetingsplek in de straat
  • voor het laten groeien van klimplanten langs de gevels
  • Voor hulp bij aanleg van geveltuinen of vergroten van boomspiegels
  • voor het bouwen van een kruidenkrul (ronde toren van stenen met uitsparingen voor tuinaarde en kruiden)
  • voor het realiseren van een bloeiboog (zodat bijen het hele jaar door voedsel vinden. Jij blij, bij blij)
  • of een ander groenidee dat meer groen toevoegt aan je straat

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Adressen biologisch gekweekte planten