Ga mee op reis

Altijd al meer willen weten over welke planten je het best kunt gebruiken voor jouw stukje groen in de straat? Of hoe je eetbaar groen kweekt en je geveltuin het best kunt onderhouden? Ga mee op reis! Meld je aan voor een van onze excursies op zaterdag 14 mei en/of zaterdag 11 juni 2022.

ZATERDAG 14 MEI 2022

De excursies op 14 mei staan in het teken van inheemse planten en biodiversiteit. Inheemse planten zijn planten die van nature hier voorkomen. Daarmee help je de insecten en andere beestjes.

1. Excursie Rotterdamse Munt (ochtend)
Bezoek aan stadstuin Rotterdamse Munt in Feijenoord. Bovenop de spoortunnel groeien hier vier educatieve inspiratietuinen. Na de rondleiding kan er worden deelgenomen aan een waterspeurtocht om alles te weten te komen over ‘kleine beestjes’.

2. Excursie Stadskwekerij de Kas (middag)
Bezoek aan bewonersinitiatief Stadskwekerij de Kas in Blijdorp. Hier zie je hoe je met de juiste planten een bijdrage levert aan de biodiversiteit in de stad. Ook het gebruik van natuurlijk groen en regenwater komt aan bod.

ZATERDAG 11 JUNI 2022

De excursies op 11 juni staan in het teken van eetbaar groen en tips en ideeën voor het onderhoud van je geveltuin.

3. Excursie Voedseltuin & Dakpark (ochtend)
Bezoek aan de Voedseltuin Rotterdam. Hier wordt groente en fruit gekweekt voor de voedselbank. Aansluitend een bezoek aan het Dakpark, één van de grootste dakparken van Europa. Een groene oase op 9 meter hoogte en een unieke plek in Rotterdam.

4. Excursie Moestuin Tarwewijk (middag)
Ronde langs diverse geveltuinen in Charlois en een bezoek aan Cultuur Werkplaats Tarwewijk. Hier wordt in een riante binnentuin allerlei eetbaar groen gekweekt. Het groen komt op allerlei manieren ten goede van de buurt.

Reserveer snel je plekje

Het loont om snel een plaatsje te reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt. Meedoen is gratis. Aanmelden kan telefonisch (010) 213 10 55 of door een e-mail te sturen naar info@opzoomermee.nl. Vertel ons aan welke excursie(s) je mee wilt doen en met hoeveel personen je komt. Wij informeren je uiteraard nog over de exacte tijden en locaties. Tijdens de excursie zorgen we voor een hapje en een drankje…. het vervoer regel je zelf.