Excursies en workshops voor Opzoomerstraten

Voor alle straten die bezig zijn met groen en schoon is er de komende weken een leuk programma met excursies en workshops. Zit er wat voor je bij? Stuur dan een berichtje naar Jurgen Groenenboom: jurgen.groenenboom@opzoomermee.nl. Geef even aan met hoeveel personen je komt en natuurlijk welke excursie of workshop je gekozen hebt.

Aanbieding 1

Verborgen Tuinendagen (Zaterdag 3 juni)

Opzoomer Mee organiseert een rondleiding in twee bijzondere tuinen. We beginnen op zaterdag 3 juni om 13.30 uur bij het Van Swietenhof (nabij Zuidplein). Aansluitend kunnen we langs de Groene Oase (voorheen Carnissetuin), een gemeenschappelijke tuin, waar bewoners en vrijwilligers groente, fruit en bloemen verbouwen. ‘We begonnen 20 jaar geleden met vier man, het was toen echt een desolate gribus hier,’ vertelt Bep van Beek over het Van Swietenhof. Inmiddels is het uitgegroeid tot een plek waar het fijn is om te toeven, een oase van rust. ‘We werken om de twee weken met 17 vrijwilligers op de tuin en serveren dan ook altijd een gezellige lunch.’

Aanbieding 2

Workshops met WaterLeider Tijs (Zaterdag 10 juni)

Altijd al eens zelf een gieter of insectenhotel willen maken of inspiratie op willen doen voor een verticale tuin gemaakt van pakken Bar le Duc of oude pallets? Of wil je meer weten over klimplanten? Meld je dan aan voor de workshop met WaterLeider Tijs en steek je handen uit de mouwen! Centraal staat hoe je met een beperkt budget kleine stapjes kunt zetten die zorgen voor meer groen en meer biodiversiteit in de straat.

Zaterdag 10 juni
Cultuurwerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
13:00-16:00 uur

Aanbieding 3

Excursie Milieupark (Zondag 18 juni of maandag 3 juli)

Rotterdam heeft 7 milieuparken, verdeeld over de stad. Piepschuim, batterijen, een oude hark of restjes verf, voor alles is er een afvalcontainer. Je bent met je buren welkom om van de milieu-medewerkers alles te horen over afvalscheiding en hergebruik.

Zondag 18 juni
Milieupark Delfshaven
Keilezijweg 15
13.00 uur: start rondleiding
Maandag  3 juli
Milieupark Hillegersberg-Schiebroek
Melanchtonweg 139
10.00 uur: start rondleiding

Neem gelijk je oude restjes verf of batterijen mee!