Gezond Opzoomeren

Opzoomeren zorgt voor een beter contact met je buren en een prettige straat. Maar Opzoomeren kan op drie manieren ook hartstikke gezond zijn. 1: Omdat je samen met je buren meer sport, beweegt of speelt. 2: Omdat je met kleine zetjes zorgt dat oudere buren meedoen die niet meer zo actief zijn. 3: Door tijdens je straatactiviteiten te zorgen voor gezonde hapjes en drankjes. Op deze pagina vind je alle ingrediënten voor een leven lang gezond Opzoomeren in je straat.

stoepranden

Bewegen

Sporten en bewegen helpt om fit te blijven. Je kunt daarom natuurlijk naar een sportvereniging of sportschool gaan. Of dagelijks voor de televisie meebewegen tijdens ‘Nederland in Beweging’. Het leukst is natuurlijk om samen met anderen bezig te zijn, bijvoorbeeld met je buren! Het is gezellig, je leert elkaar beter kennen en vaak houd je het bewegen daardoor ook langer vol.

Zanglijsterstraat-054222

Zetjes

Bezig blijven is voor iedereen belangrijk, voor lijf en geest. Veel Rotterdamse ouderen doen dit onder andere door leuke en simpele activiteiten te organiseren met hun buren. Hieronder hebben we vier voorbeelden, zogenoemde zetjes, uit straten verzameld. Ze zijn simpel te organiseren en iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of conditie.

472ce195-c14c-4054-801d-9a36f73a8bc4

Kookboek

Wraps, Chinesesoep, brownies, pannenkoeken, allemaal lekker en gezellig bij of na een Opzoomeractiviteit. Maar weet je dat je die gerechten ook heel gezond klaar kunt maken? Met net iets andere ingrediënten, meer kruiden in plaats van zout of vega in plaats van vlees. En gezond zijn en blijven willen we allemaal wel. Jong en oud. In dit kookboekje, samengesteld door sterrenkoks uit verschillende Opzoomerstraten, vind je deze en andere recepten en extra tips voor gezonde catering. Ontdek dat gezond ook lekker en gezellig kan zijn.