Samen voor een groene straat!

Een groene straat is een fijne straat om in te wonen. Het is er gezelliger en ook gezonder voor mens en dier. Bovendien is groen goed voor het klimaat. Want groen zorgt voor schaduw en koelte bij hitte en tijdens stortbuien houd je droge voeten. Opzoomer Mee helpt Rotterdam te vergroenen. Doe je samen met je buren mee?

Twee aanbiedingen voor jouw straat

geveltuin

1. Meer meters groen

Wil je meer meters maken en zorgen voor nog meer groen? Schrijf het idee van jouw straat op de aanmeldkaart en ontvang maximaal 500 euro om samen met de buren jullie straat verder te vergroenen. Denk bijvoorbeeld aan een geveltuin, of plantjes rond de bomen.

2. Regenton

Straten die werk maken van het groen komen in aanmerking voor een gratis regenton voor gezamenlijk gebruik. Er zijn tonnen in allerlei soorten en maten. De meeste moeten aangesloten worden op de regenpijp die van het dak komt. Dit wordt gedaan door het bedrijf WaterLeider.

Kiezen hoeft niet!
Je kunt je straat aanmelden voor alle aanbiedingen.

Onze tips

welkgroen

Juiste groen en vaste planten

Staat jouw stukkie groen in de zon of schaduw? Is de grond er vochtig of juist een beetje droog? Kijk hier welke planten je het best kunt gebruiken voor je groenactie. Maak tijdens je groenactie ook gebruik van vaste planten. Zo lever je de beste bijdrage aan een beter klimaat in je straat

toestemming

Toestemming

Zorg altijd dat je toestemming hebt van de eigenaar van het stuk grond of gebouw waar je aan de slag gaat.

Subsidie klimaatadaptatie

Je kunt via de gemeente ook subsidie krijgen als je maatregelen neemt waardoor Rotterdam beter is voorbereid op extreme weersomstandigheden. Bijvoorbeeld door het aanleggen van extra groen, het opvangen van regenwater en het afkoppelen van je dak of perceel. Deze subsidieregeling loopt  tot en met 31 december 2022. Kijk voor alle spelregels op de website van de gemeente.

Filmpjes

Boomspiegels

Maak je tuin groen

heemraadstraat

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over deze actie? Of heb je meer vragen over groen in je straat? Kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen.