De kleuren van het stoplicht

Groen

Opzoomeractiviteiten (straatfeesten, spelletjesdagen, acties om de straat te verbeteren) in de straat met minder dan 100 mensen zijn zowel binnen als buiten mogelijk. De afstandsregels blijven wel gelden. Bewoners zorgen zelf voor hun eigen eten, of eten en drinken is voorverpakt.

Geel

Opzoomeractiviteiten (Straatfeesten, spelletjesdagen, acties om de straat te verbeteren) buiten in de straat met minder dan 60 personen zijn mogelijk. Zorg voor actieve handhaving afstandsregels. Samen eten en drinken raden we af.

Oranje

Geen samenkomsten wenselijk. Maximale groepsgrootte in de openbare ruimte is beperkt tot 4 personen. Schoonmaak- en groenactiviteiten blijven wel mogelijk, evenals het rondbrengen van een aardigheidje voor bewoners. Opzoomeren is ook boodschappen doen of de hond uit laten voor wie in quarantaine zit.

Rood

Samenkomsten zijn niet toegestaan. Maximale groepsgrootte in de openbare ruimte is beperkt tot 2 personen. Individuele schoonmaak- en groenactiviteiten blijven wel mogelijk, evenals het rondbrengen van een aardigheidje voor bewoners. Opzoomeren is ook boodschappen doen of de hond uit laten voor wie in quarantaine zit.