Rotterdammers hebben vaak goede ideeën voor hun straat, buurt of wijk. Ideeën waarvoor ze ook de handen uit de mouwen wil steken. Maar hoe kom je aan het benodigde geld? Wie wil jouw idee steunen?

Flink budget

Rotterdam heeft gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités. Zij hebben elk een flink budget om Rotterdammers met goede ideeën te steunen met een financiële bijdrage. Opzoomer Mee ondersteunt gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités bij de bewonersvriendelijke afhandeling van bewonersinitiatieven.

Op deze website vind je informatie hoe je een aanvraag doet en wat de spelregels zijn. Ook vind je filmpjes van andere bewonersinitiatieven. Je zal merken dat veel mogelijk is en dat het aanvragen van een bijdrage eenvoudig is. Meestal weet je snel waar je aan toe bent. Rotterdammers wordt weinig in de weg gelegd om mee te helpen om van Rotterdam een leuke, vriendelijke, veilige, zorgzame en leefbare stad te maken. Duizenden Rotterdammers hebben inmiddels al steun gevraagd en gekregen voor hun idee.

Filmpjes van uitgevoerde bewonersinitiatieven

Doe inspiratie op bij eerder uitgevoerde bewonersinitiatieven in Rotterdam. Klik hier

Kaart bewonersinitiatieven

Ben je benieuwd naar welke bewonersinitiatieven er zoal in Rotterdam worden uitgevoerd? Klik hier