Rijkelijk gevulde tafels tijdens een straatdiner, een welverdiende burenlunch nadat je samen met elkaar de straat hebt opgeknapt, een lekkere verse zelfgemaakte maaltijd bezorgen bij de zieke buurman die niet zelf kan koken… samen eten is sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden met het Opzoomeren. Extra mooi is dat de gerechten die in Opzoomerstraten worden klaargemaakt ook steeds gezonder worden. In dit kookboek staan vijftien gezonde recepten die in elke straat en bij iedere activiteit goed zullen smaken. Dus: veel plezier met dit Opzoomerkookboek en dank aan alle gangmakers die hun favoriete gezonde recept in dit kookboek met ons delen.

opzoomerkookboek_inzetje

Download het Opzoomerkookboek

Het Opzoomerkookboek bevat  gezonde en lekkere gerechten, drankjes en toetjes.

inzetje gezonde tips

8 tips voor een gezonde maaltijd

Maaltijden gezonder te maken is heel makkelijk. Door net een aantal ingrediënten te veranderen of juist toe te voegen maak je het gerecht gezonder en lekkerder. Klik hier voor 8 tips om je maaltijden tijdens het Opzoomeren gezonder te maken.

kisirsalade

Oya’s Kisir salade

Stel je even voor. Je hebt met je buren het groen in de straat weer helemaal netjes gemaakt. De kinderen spelen voor de deur in een zwembadje. Samen met je buren zit je gezellig onder een parasol te genieten. Wat voor eten past daar nou beter bij dan een lekkere koude salade?! Deze heerlijke Kisir, oftewel bulgursalade, van Oya Aktugan  past perfect bij die warme dagen en ziet er met haar rode en groene kleuren feestelijk (en lekker) uit.

pannenkoek_web

Havermout bananen
pannenkoekjes

Pannenkoeken zijn niet het gezondste hapje. Maar ja, Opzoomeren blijft een feestje en wie is er nou niet opgegroeid met pannenkoeken? Dus we maken ze zo gezond mogelijk. Spek en kaas laten we staan en we gaan voor gezonde ‘toppings’. Hier kun je oneindig in variëren, maar we geven je alvast een lekker voorbeeld.