Direct naar inhoud

Lekker opzoomeren!

Het lekkere weer komt er weer aan! Het perfecte moment om elkaar als buren te ontmoeten en samen iets leuks te doen. Dat heet in het goed Rotterdams: Opzoomeren. Vier samen een feestdag, organiseer een geweldig straatontbijt, kom bij elkaar voor een hoognodige klusdag of…

Opzoomer Mee helpt jouw straat met twee mooie aanbiedingen om er een succes van te maken!

1. Opzoomerkeetje

Jouw straatactiviteit wordt nog leuker met een keetje. Deze zit vol handige spullen. Kies uit het speel-, terras-, diner- (32 of 40 p) of kluskeetje. Zo heb jij alles wat jullie nodig hebben om er een mooie dag van te maken. Bel 010 213 10 55 om jouw keetje te reserveren.

2. Bijdrage 175 euro

Met de bijdrage van 175 euro kunnen jullie de straatactiviteit(en) mogelijk maken. Denk aan een gezellige spelletjesdag, een straatrommelmarkt of een feestelijke viering van het Ramadanfeest of Paasfeest. Samen met je buren kom je tot de leukste ideeën.

Meld je straat aan!

Dit formulier is uitsluitend voor de bijdrage van maximaal 175 euro. Een keetje kan je telefonisch reserveren via bovenstaand nummer.

Inspiratie nodig?

 • Koningsdag

  Koningsdag vier je natuurlijk ook gezellig met de buren. Vraag ons koningsdagpakket aan en kleur je straat oranje. Maak samen mooie kroontjes en versier je rollator, fiets of step. Organiseer een kleedjesmarkt in de straat. Een lekkere oranje muffin of tompouce voor iedereen bij de koffie maakt het extra feestelijk. Spijkerpoepen, koekhappen, touwtrekken of stoepranden en zaklopen saai en ouderwets? Echt niet! Succes verzekerd met zo’n Koningsdag.

 • Modeshow

  Wie wonen er allemaal in jouw straat? En nog belangrijker.. Wat hebben zij voor mooie, bijzondere of inspirerende kledingstijl? Organiseer een modeshow. Laat zien wie jullie zijn of waar jullie vandaan komen. Maak ook vooral foto’s voor een mooie herinnering.

 • Paaseieren zoeken

  Gekookte eitjes, paasbrood, matzes met honing en tuinkers.. Wat zetten jullie op tafel bij het Paasstraatontbijt? Vraag de buren hun favoriete ontbijt mee te nemen en maak er een heerlijk buffet van. Verstop van tevoren ook een paar paaseitjes. Niets zo leuk voor kinderen om samen chocolade-eieren te zoeken!  Wie vindt het grote gouden ei? Breng als je toch eieren verstopt ook wat paaseitjes bij de ouderen langs, of neem de ouderen mee naar het ontbijt.

 • Plantjesdag in jouw straat

  Organiseer een plantjesdag om met je buren het groen in je straat mooier te maken.

  Tip: kijk naar onze speciale groenaanbiedingen.
  Tip: reserveer de kluskeet

 • Poëzie-middag

  Lekker in een fijne stoel op je stoepje of gezellig bij iemand thuis. Samen schrijven jullie aan de hand van opdrachten gedichten. Helemaal op jullie eigen manier en in jullie eigen taal. Natuurlijk draag je ze aan elkaar én aan de andere buren voor.

 • Ramadanfeest

  Vier het Ramadanfeest met elkaar door lekkers, een leuke attentie of laat kinderen zelfgemaakte tekeningen delen met alle buren. Misschien leuk om met elkaar een groot buffet te organiseren en jullie ervaringen te delen. Wat zijn jullie favoriete hapjes?

 • Rommelmarkt

  Vaasjes, jurkjes, speelgoed; geef jouw spullen een tweede kans. Dat is nog goed voor het klimaat ook! Neem na afloop alle overgebleven spullen weer mee naar huis of breng het naar de kringloop.

 • Schone straat

  Trommel alle buren op voor een schoonmaakactie. Altijd fijn als je straat, jouw stukje Rotterdam, er netjes uitziet. Afsluiten met een gezellige lunch of borrel?

  Tip: smaak te pakken? Sluit je straat aan bij de schoonmaakbende.

 • Spelletjesdag

  Alle kinderen krijgen een strippenkaart. Op verschillende plekken in de straat staan er spellen klaar. Blik gooien, spijkerpoepen, touwtje springen, aardappelrace of touwtrekken. Bij een volle kaart krijgen de kinderen een ijsje.

  Tip: reserveer de speelkeet.

  Tip: download een voorbeeld speelkaart in ons downloadcentrum.

 • Speurtocht

  De organisator geeft aanwijzingen op de WhatsApp. In groepjes wordt gezocht naar een schat. Waar zou de schat verstopt zijn? Een spannende middag voor jong en oud.

 • Sporten met elkaar

  Organiseer een workout in de straat of op het plein. Goed voor je spieren en conditie. Muziekje erbij en starten maar.

 • Stoepranden

  De even- tegen de oneven kant. Lukt het om de bal tegen de stoeprand te gooien en hem zonder dat hij de grond raakt te vangen?

 • Straatcircus

  Eerst even oefenen natuurlijk en dan de voorstelling. Hooggeëerd publiek daar komen ze: de jongleurs, de hoelahoepkunstenaars, de huisdieren die kunstjes kunnen vertonen en de clown. Applaus na afloop van alle buren.

 • Straatconcert

  Nodig een muzikant uit voor een concert in de straat. Of misschien wonen er wel muzikanten in je straat! Wat is er mooier dan met de buren ademloos genieten of uit volle borst meezingen?

 • Straatmaaltijd

  Een straatmaaltijd. Makkelijk te organiseren en bijna iedereen vindt het leuk om mee te doen en zelf iets klaar te maken. Je hebt tijdens zo’n dag echt de mogelijkheid om elkaar als buren beter te leren kennen.

   

  Tip: haal recepten voor je straatmaaltijd uit het gezonde kookboek van Opzoomerstraten.

  Tip: reserveer de dinerkeet

 • Straatportret

  Zet tafels en stoelen buiten. Lekker je tekengerei klaar en laat iedereen een portret schilderen van een andere buur (liefst iemand die je nog niet zo goed kent). Zo leer je elkaar op een leuke manier beter kennen en je hebt tegelijkertijd een mooi overzicht van alle gezichten in je straat. Na afloop een tentoonstelling?

 • Wandeltocht door de buurt

  Maak eens een fijne wandeling met de buren op een mooie lente- of zomeravond. Neem allemaal zelf iets lekkers mee voor onderweg of scoor ergens een ijsje. Is het gezellig? Richt een wandelclubje op!