Heel Holland Bakt winnaar deelt koninklijk recept

Koningsdag Tomsoezen

Speciaal voor alle Opzoomerstraten die Koningsdag vieren, maakte Heel Holland Bakt winnaar Mercedes Roggen een heerlijk en toepasselijk recept: Koningsdag tomsoezen! ‘Eenvoudig te maken in grote of kleine porties. En bovenal een leuk recept om samen met elkaar in de straat te bakken,’ vertelt de 27-jarige Rotterdamse.

‘Ik heb het recept helemaal uitgeschreven en in het Koningsdag-pakket van Opzoomer Mee gestopt. Er zit ook een linkje naar een handige video-tutorial bij. Opzoomer Mee zet het ook allemaal op de website. Dus dat bakken gaat met dat beetje hulp vast lukken.’ Het Koningsdag-pakket is via onderstaande knop te bestellen.

Kers op de taart
Het Opzoomeren kent Mercedes goed. Ze groeide ermee op in Hoek van Holland. ‘Die rood-witte Opzoomerhoed zag je overal. Straten waar buren van alles doen om het mooi, leuk en gezellig te maken. En natuurlijk de grote Opzoomer-kerstbomen. Prachtig om te zien.’

Eten verbindt
Wat dat betreft voelt ze zich nauw verwant aan al die actieve Rotterdammers. ‘Doorzetten, je hart volgen, niet opgeven: dan krijg je dingen voor elkaar. Dat past bij mijn avontuur bij Heel Holland Bakt waar ik me in een opwelling voor inschreef. Maar het past ook perfect bij het Opzoomeren. De tomsoes is mijn kers op de taart. Ik hoop dat veel Rotterdammers er lol aan beleven. Door samen aan het bakken te slaan tijdens dit mooie viermoment. Want eten verbindt.’

Oliebollen onder de boom
Opzoomert ze eigenlijk zelf in haar straat? ‘Nog niet,’ zegt ze eerlijk. ‘Tijdens de opnames van Heel Holland Bakt ben ik vanuit Amsterdam naar Rotterdam verhuisd. Een chaotische periode. En na die tijd is het er door alle drukte nog niet van gekomen om kennis te maken met mijn buren.’ Een mooi beeld voor december: oliebollen van Mercedes onder de Opzoomer-kerstboom. Daar loopt toch elke straat warm voor?