Het is zo weer december! Veel Rotterdammers vieren dan Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw met hun buren. Want dat zorgt voor een gezellige straat en buren die vertrouwd zijn met elkaar en voor elkaar klaarstaan. Je kunt een straatfeest geven (ja… dat kan weer!) of je brengt een aardigheidje of iets lekkers rond bij alle buren. Er is veel mogelijk en Opzoomer Mee staat klaar om je te helpen. Dus: Open up je straatje!

Een sinterklaasfeest met de kinderen, een kerstkrans voor iedereen, een oliebollenfeest met Oud & Nieuw… bedenk een leuk idee voor je straat en meld je met je buren aan! Dat kan via de onderstaande knop. Opzoomer Mee steunt je idee met maximaal 150 euro. Zoek je meer inspiratie? Kijk hieronder voor leuke ideeën.

Keetjes
En onze handige keetjes bomvol spullen voor straatactiviteiten staan in december ook voor je klaar. Bel 010-213 10 55 om zo’n keetje te reserveren (dit kan alleen als je straat dit jaar nog geen keetje bij ons heeft aangevraagd). Alle informatie over onze keetjes vind je op opzoomermee.nl/keetje

Kerstboom voor een sfeervolle straat
Traditiegetrouw bieden wij ook de mogelijkheid van een kerstboom van 5 meter en eventueel een lichtsnoer van 27 meter. Dit jaar rusten we onze kerstbomen uit met een Opzoomerpiek. (De kerstbomen en lichtslangen zijn inmiddels op)

Alleen als je de kerstboom vervolgens verder versiert en na afloop zelf opruimt, kun je een boom aanvragen. Kies je voor een kerstboom en/of lichtsnoer? Dan wordt onze bijdrage wel wat minder.

Over de bijdrage
Als je alleen de bijdrage wilt maximaal 150 euro
Als je ook een lichtsnoer wilt maximaal 135 euro
Als je ook een kerstboom wilt maximaal 100 euro
Als je ook een lichtsnoer en kerstboom wilt maximaal 85 euro

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze actie

Ideeën

Sinterklaas

schoentjes zetten

Schoentje zetten

Spreek met de buren af dat de kinderen hun schoentje mogen zetten ergens (op een droge plek) in de straat. Leuk om vooraf bouwpakket-schoentjes uit te delen die de kinderen mogen versieren.

knutselmiddag

Knutselmiddag

Organiseer voor de kinderen in de straat een knutselmiddag. Daarna worden de knutsels gevuld met wat lekkers. De kinderen bieden ze aan bij ouderen in de straat. Natuurlijk krijgen de kinderen
zelf ook wat lekkers mee.

pepernoten

Pepernoten bakken

Bak met de kinderen pepernoten. Verpak ze in kleine zakjes, mooi lintje erom met een lief kaartje en breng ze rond in de straat.

letter met gedicht

Letter met gedicht

Bezorg een chocoladeletter met gedicht bij buren die wat extra aandacht verdienen omdat ze bijvoorbeeld alleen zijn.

Kerst

kerstkrans

Kerstkrans

Daag alle buren uit om een mooie kerstkrans te maken of hang extra sfeerverlichting op in de straat.

wensboom

Wensboom

Maak van je kerstboom (of een andere geschikte boom in de straat) een wensboom. Deel stevige kaartjes uit in de straat en laat iedereen zijn/ haar wens voor het nieuwe jaar erop schrijven.

Kaartje_inzetje

Kerstkaarten-middag

Organiseer een kerstkaartenmiddag, samen kaarten maken en schrijven. Een lieve wens erop en bezorg ze bij alle buren in de straat.

straatontbijt_inzetje

Kerstontbijt

Kerstontbijt! Maak ook een lekker mandje voor die oudere buur, die alleen is met de kerst. Nog leuker: vraag of hij/ zij mee wil eten.

Kleine attentie

Breng een kaartje met kleine attentie (wat lekkers, een kaarsje, kerstster) bij de buren, extra aandacht in deze donkere dagen vindt bijna iedereen fijn.

Kersttakken

Wat kersttakken over, maak er leuke kerststukjes van en breng het bij de buren die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Kerstwandeling

Organiseer een kerstwandeling  met wat buren, niet alleen gezellig en gezond, maar geniet ook van de feestverlichting in de buurt.

Kerstpuzzels

Op woordzoekers.org kan je mooie december puzzels maken. Print ze uit en verspreid zo onder de buren en maak er een wedstrijdje van. Trek uit de ingeleverde puzzels een winnaar.

Oud & Nieuw

Oliebollen_web

Oliebollenkraam

Organiseer een oliebollenkraam in je straat: wie kan en wil er oliebollen en appelflappen bakken? Alle buren mogen een zakje komen ophalen.

Nieuwjaar

Sterretjes

Gelukkig nieuwjaar: voor iedere bewoner een pakje sterretjes waarmee de straat om middernacht feestelijk en veilig verlicht wordt.

nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswensen: zorg voor stoepkrijt en vraag de kinderen om de straat te versieren met een mooie kersttekening of nieuwjaarswens. (bij slecht weer kan je tekeningen op papier maken die voor de ramen worden opgehangen)

receptie

Receptie

Nieuwjaarsreceptie: nodig alle buren uit voor een hapje en drankje en toast op het nieuwe jaar. Misschien kunnen jullie gelijk de opzoomerplannen voor het nieuwe jaar bespreken.

Vragen

Vragen
Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord bij onze veelgestelde vragen. Je mag natuurlijk ook even bellen met Opzoomer Mee: 010-213 10 55. Vraag dan even naar de projectleider voor jouw wijk!

Stoplicht

Straatfeesten en andere Opzoomeractiviteiten… ze kunnen weer! Maar kijk altijd voor de zekerheid even op ons corona-stoplicht. Daar vind je ook tips om veilig te Opzoomeren.