Opzoomeren

Op eigen kracht zorgen dat je straat of je buurtje leefbaar wordt. Dat is kort en bondig Opzoomeren. Een mooi begrip dat afkomstig is van de Opzoomerstraat in Delfshaven. Daar gingen bewoners zelf aan de slag en vele straten in Rotterdam volgen.

Ga naar Opzoomer Mee

VIER FEEST MET JE BUREN

Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw… de decemberfeesten staan weer voor de deur. Natuurlijk vier je deze feesten met familie en kennissen maar er is veel voor te zeggen om ook met je buren te feesten. Zo haal je de onderlinge banden in je straat aan en daar heb je het komend jaar weer veel voordeel van. Het spreekwoord zegt niet voor niets: beter een goeie buur, dan een verre vriend. Opzoomer Mee helpt je met zo’n straatfeest.

Bijdrage, kerstboom, lichtslang
Als je een straatfeest in december geeft, kun je maximaal 175 euro krijgen. Desgewenst kun je (maar hoeft dus niet!) ook een kerstboom van 7 meter voor je straat bestellen en/of een lichtslang. Je maximale bijdrage wordt dan wel lager.

Wat is de maximale bijdrage?
Als je alleen de bijdrage wilt: 175 euro.
Als je ook een lichtslang (25 euro) wilt: 150 euro.
Als je ook een kerstboom (75 euro) wilt: 100 euro.
Als je zowel de kerstboom als lichtslang (samen 100 euro) wilt: 75 euro.

Wil je ook de kerstboom?
Zorg dan dat je aanmeldbon vóór 30 november bij ons binnen is. Kies een plek die voor de vrachtwagen van Stadsbeheer altijd bereikbaar is. De kerstboom (inclusief Opzoomerpiek) wordt 6 december geplaatst.

Spelregels kerstboom
• Je versiert met de buren de kerstboom
• De kerstboom is het middelpunt van je straatfeest
• Je ruimt de kerstboom kort na de feestdagen zelf op

Klik hieronder voor de aanmeldkaart

 

 

 

 

 

 

 

  Terug naar vorige pagina

 

 

  

 Twitter