Opzoomeren

Op eigen kracht zorgen dat je straat of je buurtje leefbaar wordt. Dat is kort en bondig Opzoomeren. Een mooi begrip dat afkomstig is van de Opzoomerstraat in Delfshaven. Daar gingen bewoners zelf aan de slag en vele straten in Rotterdam volgen.

Ga naar Opzoomer Mee

KANJERVERKIEZING IN DE BURGERZAAL

Op 23 november vindt in de Burgerzaal van het stadhuis de verkiezing van de Lief & Leedkanjer 2017 plaats. Een schitterende locatie die goed past bij dit inmiddels jaarlijkse evenement. Welke straat gaat na de Hofdijk (2014), de Adrianastraat (2015) en het Slachthuisterrein (2016) met de eer strijken? Welke straat wordt de Lief & Leedkanjer van Rotterdam?

AANSTORMEND TALENT
Dit jaar heeft de verkiezing als thema aanstormend talent. Een onafhankelijke jury heeft uit alle aanmeldingen zeven straten geselecteerd waar bewoners vrij recent zijn gestart om meer werk te maken van burenhulp, eenzaamheidsbestrijding en/of elkaar gewoon aandacht geven als dat nodig is. Elke straat doet dat overigens op eigen wijze. De keuze voor het thema aanstormend talent heeft alles te maken met het streven om de Lief & Leedbeweging in Rotterdam, nu bestaand uit 600 straten, nog groter te maken. Dat vergt immers aanstormend talent en de nodige aandacht voor beginnende straten.

STEMKASTJES
Op de verkiezingsavond beslissen circa 150 Rotterdammers (bewoners en functionarissen) uiteindelijk met stemkastjes wie de kanjer van 2017 wordt. Deze straat ontvangt als hoofdprijs vijf minuten gratis winkelen bij Albert Heijn voor komende straatactiviteiten. Maar ook de overige straten kunnen rekenen op een bijzondere prijs. Een prijs die men goed kan gebruiken om het delen van Lief & Leed in de straat verder tot ontwikkeling te brengen.

DE GENOMINEERDE STRATEN
Bellevoysstraat
Bloemfonteinstraat
Geuzenlaan
Goedenraadweg
Hoge Schiehof
Linker Rottekade
Zuiderspoorpad

 

 

 

 

 

 

 

 

  Terug naar vorige pagina

 

 

 


 

 Twitter