Opzoomeren

Op eigen kracht zorgen dat je straat of je buurtje leefbaar wordt. Dat is kort en bondig Opzoomeren. Een mooi begrip dat afkomstig is van de Opzoomerstraat in Delfshaven. Daar gingen bewoners zelf aan de slag en vele straten in Rotterdam volgen.

Ga naar Opzoomer Mee

ONTDEK JE BUREN
Opzoomercampagne 2018 van start

Goed contact met je buren is belangrijk. Je krijgt er een prettige en vertrouwde straat van waar buren elkaar helpen
en samen de boel op orde houden. Nu het voorjaar aanbreekt, is het tijd om de buren weer te ontdekken en de banden aan te halen. Bedenk een leuke straatactiviteit en nodig alle buren uit. Opzoomeren heet dat op z’n Rotterdams. Opzoomer Mee helpt je met een bijdrage van maximaal 200 euro en al het advies dat je maar nodig hebt.

De keetjes van Opzoomer Mee
Leen gratis een keetje voor je straatactiviteit! Stoelen, tafels, tuingereedschap, bestek, spelletjes... alles zit aan boord. Brengen, ophalen... alles wordt geregeld. De keetjes rijden vanaf half maart tot en met november en zijn
uitsluitend telefonisch te reserveren: 010 213 10 55. Kijk hier voor de inhoud van de keetjes.

Voorleesclub
Een voorleesmiddag is een leuke straatactiviteit. Het brengt kleine en grote buren bij elkaar en je helpt mee aan de taalontwikkeling van kinderen. Wil je niet één keer maar regelmatig voorlezen in je straat? Word dan lid van onze Voorleesclub. Straten die lid zijn krijgen voorleesboeken en een jaarlijkse bijdrage in de kosten.

Conversatieclub
Straten die lid zijn van onze Conversatieclub organiseren gezellige bijeenkomsten waar buren elkaar helpen om goed
Nederlands te spreken. Wonen in jouw straat buren die niet goed Nederlands spreken? Word ook lid en breng deze buren bij elkaar. Je ontvangt praatplaten om het gesprek op gang te helpen en je krijgt een jaarlijkse bijdrage.

Klik hier voor de aanmeldkaart

 

 

 

 

 

 

 

 

  Terug naar vorige pagina

 

 

 


 

 Twitter