Landelijke Lief & Leed-top

Op donderdag 16 januari organiseerde de Stichting Opzoomer Mee Rotterdam de eerste landelijke Lief & Leed-top. De top werd gehouden in Rotterdam, in de Pauluskerk. Naast Rotterdam namen delegaties uit onder andere Maastricht, Amsterdam, Den Haag, Amstelveen en Alblasserdam deel.

Lief & Leed en wat vroeger vanzelfsprekend was

In Lief & Leedstraten geven bewoners elkaar aandacht als het nodig is, helpen ze elkaar (burenhulp) en proberen ze eenzaamheid terug te dringen. Bewoners van een Lief & Leedstraat kiezen hun eigen praktijk en zijn daar eigenaar van. Het doe-het-zelf concept past naadloos in deze tijd van de participatiesamenleving en brengt in straten terug wat vroeger vanzelfsprekend was. In Rotterdam begon Opzoomer Mee in 2013 de Lief & Leedaanpak en de stad telt nu 725(!) Lief & Leedstraten. Het eenvoudige concept sloeg vervolgens ook aan in andere steden waar inmiddels ook veel Lief & Leedstraten zijn.

Uitwisselen en slotverklaring

Met de top werden de Lief & leedsteden in staat gesteld om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en gezamenlijke kwesties en thema’s te bespreken. De top eindigde met het twitteren van een slotverklaring aan minister Hugo de Jonge.

Op deze pagina tref je meer informatie over Lief & Leedstraten.