Direct naar inhoud

Ontmoet je buren, Opzoomer Mee!

Het is altijd goed om je buren te ontmoeten en beter te leren kennen. En als je dat doet tijdens een leuke of nuttige straatactiviteit, sla je twee vliegen in één klap! Opzoomeren heet dat in goed Rotterdams. Opzoomer Mee nodigt jouw straat uit om deze zomer of herfst een idee in te dienen om er als buren een mooie dag van te maken. Maak gebruik van onze drie aanbiedingen en ga samen aan de slag!

Bijdrage maximaal 200 euro

Opzoomer Mee zorgt voor een bijdrage van maximaal 200 euro voor jullie straatactiviteit. Maar je mag met deze bijdrage natuurlijk ook meerdere activiteiten organiseren. Kijk verderop voor goede ideeën.

Opzoomerkeetje

Je straatactiviteit word nog sfeervoller met een keetje. Die zit vol met handige spullen en bezorgen we graag in je straat. Hebben jullie dit jaar nog geen keetje aangevraagd? Doe dat dan alsnog. Kijk hier voor de inhoud van onze keetjes (terraskeet, dinerkeet, kluskeet en speelkeet).

Bel 010 213 10 55 om te reserveren.

Gevelbordje Opzoomer Mee

Laat zien dat jouw straat een echte Opzoomerstraat is. Vraag het speciale gevelbordje aan (inclusief bevestigingsmateriaal). Een extraatje vanwege de 30ste verjaardag van Opzoomer Mee. Hebben? Kruis het aan op de aanmeldkaart en wij leggen er een voor je klaar in ons pandje aan de Pupillenstraat 56.

30 ideeën voor je straat

Wat doen andere straten zoal?

 • Zomervakantiefeest

  Organiseer een leuke dag voor de thuisblijvers in je straat of houd een straatborrel om alle vakantieverhalen te horen aan het eind van de zomervakantie.

 • Kamperen in je straat

  Een favoriet onder kinderen. Een nachtje kamperen in je straat, bijvoorbeeld op het gezamenlijke binnenterrein.

 • Modeshow

  Wie wonen er allemaal in jouw straat? En nog belangrijker.. Wat hebben zij voor mooie, bijzondere of inspirerende kledingstijl? Organiseer een modeshow. Laat zien wie jullie zijn of waar jullie vandaan komen. Maak ook vooral foto’s voor een mooie herinnering.

 • Schone straat

  Trommel alle buren op voor een schoonmaakactie. Altijd fijn als je straat, jouw stukje Rotterdam, er netjes uitziet. Afsluiten met een gezellige lunch of borrel?

  Tip: smaak te pakken? Sluit je straat aan bij de schoonmaakbende.

 • Ruilmarkt

  Geef jouw spulletjes een tweede kans. Die trui die niet goed ast, de vaas waar je op uitgekeken bent of het speelgoed dat ongebruikt in de berging ligt.

 • Spelletjesdag

  Alle kinderen krijgen een strippenkaart. Op verschillende plekken in de straat staan er spellen klaar. Blik gooien, spijkerpoepen, touwtje springen, aardappelrace of touwtrekken. Bij een volle kaart krijgen de kinderen een ijsje.

  Tip: reserveer de speelkeet.

  Tip: download een voorbeeld speelkaart in ons downloadcentrum.

 • Sporten met elkaar

  Organiseer een workout in de straat of op het plein. Goed voor je spieren en conditie. Muziekje erbij en starten maar.

 • Plantjesdag

  Organiseer een plantjesdag om met je buren het groen in je straat mooier te maken.

  Tip: kijk naar onze speciale groenaanbiedingen.
  Tip: reserveer de kluskeet

 • Stoepranden

  De even- tegen de oneven kant. Lukt het om de bal tegen de stoeprand te gooien en hem zonder dat hij de grond raakt te vangen?

 • Poëzie-middag

  Lekker in een fijne stoel op je stoepje of gezellig bij iemand thuis. Samen schrijven jullie aan de hand van opdrachten gedichten. Helemaal op jullie eigen manier en in jullie eigen taal. Natuurlijk draag je ze aan elkaar én aan de andere buren voor.

 • Wandeltocht door de buurt

  Maak eens een fijne wandeling met de buren op een mooie lente- of zomeravond. Neem allemaal zelf iets lekkers mee voor onderweg of scoor ergens een ijsje. Is het gezellig? Richt een wandelclubje op!

 • Straatportret

  Zet tafels en stoelen buiten. Lekker je tekengerei klaar en laat iedereen een portret schilderen van een andere buur (liefst iemand die je nog niet zo goed kent). Zo leer je elkaar op een leuke manier beter kennen en je hebt tegelijkertijd een mooi overzicht van alle gezichten in je straat. Na afloop een tentoonstelling?

 • Straatcircus

  Eerst even oefenen natuurlijk en dan de voorstelling. Hooggeëerd publiek daar komen ze: de jongleurs, de hoelahoepkunstenaars, de huisdieren die kunstjes kunnen vertonen en de clown. Applaus na afloop van alle buren.

 • Speurtocht

  De organisator geeft aanwijzingen op de WhatsApp. In groepjes wordt gezocht naar een schat. Waar zou de schat verstopt zijn? Een spannende middag voor jong en oud.

 • Burendag

  Op zaterdag 28 september is het Burendag. De ideale dag om het contact met je buren aan te halen. Bijvoorbeeld met een spelletjesdag of straatbingo.

 • Straatmaaltijd

  Een straatmaaltijd. Makkelijk te organiseren en bijna iedereen vindt het leuk om mee te doen en zelf iets klaar te maken. Je hebt tijdens zo’n dag echt de mogelijkheid om elkaar als buren beter te leren kennen.

  Tip: reserveer de dinerkeet

 • Appeltaartenbuffet

  Welke buur bakt de lekkerste appeltaart en wie komen ze allemaal proeven?

 • Knutselmiddag

  Eikels, kastanjes en bladeren.. de natuur biedt mooi knutselmateriaal voor herfstukjes, spinnenwebben, poppetjes en anders moois.

 • Voorleesfeest

  2 oktober start de Kinderboekenweek. Organiseer een voorleestfeest en neem de kinderen mee op avontuur.

 • Soep op de stoep

  Pompoensoep, champignongsoep, het is herfst! Tijd voor ‘Soep op de stoep’! Oudere buren die niet naar buiten kunnen, krijgen natuurlijk een kommetje aan huis.

 • Halloween of Sint Maarten

  Op 31 oktober is het Halloween. Ga verkleed langs de deuren en vraag vooraf aan iedereen om hun huis spookachtig te versieren.

  Maar je kunt natuurlijk ook met fraaie zelfgemaakte lampionnen langs de deuren tijdens Sint-Maarten (11 november)

   

 • Een eigen idee..

  Heb jij zelf een fantastisch idee die hier niet tussen staat? Geen probleem! Laat het ons vooral weten.

Tips voor een opgeruimde straatactiviteit

 • Uitnodigen

  Zet je uitnodiging in de straatapp (als je die hebt) en hang her en der in de straat een leuke aankondiging op. Dat scheelt veel papier. Wil je wel overal een uitnodiging in de bus doen, gebruik dan gerecycled papier.

 • Versieringen

  Gebruik duurzame versiering, vermijd plastic en glitter. Maak bijvoorbeeld je eigen persoonlijke straatslinger van oude lapjes. Verzamel oude kledingstukken en knip daar met een kartelschaar vrolijke vlaggetjes uit.

 • Inzamelen flesjes en blikjes

  Zamel flesjes en blikjes gelijk in. Zet bij je activiteit bijvoorbeeld een of twee afvalbakken klaar.

 • Neem je eigen bord mee

  Ga je samen eten? Vraag aan buren of ze hun eigen bord, beker en bestek meenemen.

  Een voorraad servies aanschaffen bij de kringloop is ook een idee. Of een oproepje in de straat voor ongebruikt servies. Na afloop samen even afwassen en alles kan weer schoon in de doos voor de volgende straatactiviteit.

 • Er is nog eten over

  Is er na afloop eten over? Gooi het niet weg, maar deel het uit of vries het in.

 • Kies lokaal of biologisch

  Kijk bij je aankopen ook waar een product of voedsel vandaan komt. Denk ook eens aan lokaal geproduceerde producten, vleesloos of biologische gerechten.