Het kan weer! Open Up Je Straatje! We kunnen elkaar als buren weer ontmoeten, bijpraten, feesten of samen iets anders leuks doen. Eindelijk! Opzoomer Mee helpt je met een bijdrage van 150 euro om iets te organiseren in je straat. 

Vraag de bijdrage aan via onderstaande knop.

Handige keetjes
Ook onze handige keetjes rijden weer! Een keetje zit bomvol handige spullen om een leuke straatactiviteit te organiseren. We hebben een terraskeet, speelkeet, kluskeet, waterkeet en dinerkeet. Kijk hier voor meer informatie.

Open Up Je Straatje loopt tot eind oktober 2021. Op = Op!

Je kunt deze actie combineren met de Opzoomerspelen en/of Burendag op 25 september.

Voorbeelden

Een straatdiner, een straatfeest, een straatbarbecue, een straatsportdag, een straatrommelmarkt, een straattalentenshow, een straat… van alles kan. Kijk maar naar alle voorbeelden en check ook hoe je zorgt dat iedereen anderhalve meter afstand kan bewaren tijdens je activiteit.

straat-terras_inzetje

Straat-terras

Zet de parasols en tuinstoelen buiten en praat onder het genot van koffie, thee en zoets bij met je buren tijdens een zomers straatterras.

straat-talentenshow-inzetje

Straat-talentenshow

Heeft jouw straat topzangers, straattekenaars of ander bijzonder talent in huis? Nodig ze uit en maak er met elkaar een geweldige middag van.

barbecue_inzetje

Straat-barbecue

Een barbecue is vaak de makkelijkste manier om buren naar buiten te krijgen. Zorg wel dat alle eetgewoonten in de straat (vegan, halal, gezond) aan hun trekken kunnen komen. Kijk ook eens in ons gezonde kookboek.

straatontbijt_inzetje

Straat-ontbijt

Tik een eitje met je buren. Schuif allemaal aan voor een gezellig straatontbijt.

Straat-diner

Met lekker eten krijg je iedereen de deur uit en bijna iedereen vindt het leuk om iets klaar te maken. Zet een mooie rij tafels op de straat en zet de mooiste gerechten uit je straat op tafel.

Straat-rommelmarkt

Prik een datum, allemaal een kleedje voor de deur en haal je kasten maar leeg. Wie weet worden de buren heel blij van jouw spulletjes.

Straat-quiz

Verzamel weetjes over de straat en de bewoners. Genoeg materiaal voor een straatquiz. Prik een datum, nodig de buren uit, zorg voor wat lekkers en maak er een gezellige middag van.

Straat-sportdag

Met een bal, een springtouw, stoepkrijt en flessen gevuld met water zijn er allerlei oefeningen te bedenken die je verspreid over de straat kan uitzetten.

Straat-bakwedstrijd

Wie bakt de lekkerste taart van de straat? Roep een onafhankelijke jury bijeen en nodig iedereen uit om te gaan bakken. De jury kiest de beste taartenbakker van de straat.

Straat-bingo

Een bingokaart voor ieder huis, een mand vol kleine prijsjes en samen spelen op de stoep voor het huis. Altijd feest!

Straat-watergevecht

Voor een warme zomerdag, verzamel bij iedereen zwembadjes, emmers, gieters, sponzen, waterpistolen, lege flesjes… en vul ze met water. Altijd pret.

Straat-stoepranden

Wie wordt kampioen stoepranden? Wie lukt het om het vaakst met een bal precies op de trottoirrand aan de overkant van de straat te gooien?

Anderhalve meter

Tips

Stem telefonisch of via WhatsApp met enkele buren de voorbereidingen goed af en verdeel de taken zo dat deze individueel kunnen worden uitgevoerd. Maak eventueel een straatapp aan, dat kan makkelijk zijn bij de voorbereidingen.

Zorg voor een gastheer of gastvrouw die tijdens de activiteit buren verwelkomt en die de 1,5 meter-spelregel bewaakt. De gastheer of –vrouw is natuurlijk goed herkenbaar (hesje?). Met borden en krijttekeningen kun je de coronamaatregelen ook zichtbaar maken op de dag zelf.

Draag bij bijvoorbeeld het uitdelen van eten en drinken handschoenen om zoveel mogelijk risico’s op verspreiding te voorkomen en zorg voor flesjes ontsmettingsmiddel/ handgel.

Eten en drinken na afloop verhoogt de gezelligheid, maar vergeet juist dan niet ook afstand te houden.

Denk bij straatactiviteiten vooraf na over de verdeling van de spullen / materialen: zet je alles op 1 centrale plek of is het mogelijk om te verdelen over de straat? of is het beter om vooraf spullen onder de deelnemers te verspreiden?

Spreek elkaar aan als mensen zich niet houden aan anderhalve meter afstand of zich op een andere wijze onveilig gedragen.

Als de corona-maatregelen veranderen, kan dat gevolgen hebben voor je actie. Kijk daarom altijd op opzoomermee.nl/stoplicht voordat je aan de slag gaat.

Vragen

Wil je meer weten over deze actie? Kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen.