Direct naar inhoud

Opzoomercollege

Ben je actief in het sociale domein, bij een gemeente of bij een woningcorporatie? En wil je graag weten hoe wij bewoners in Rotterdam ondersteunen op straat- en buurtniveau? Oftewel, wil je meer weten over Opzoomeren en bewonersinitiatieven? Dan hebben wij een interessant aanbod voor jou; het Opzoomercollege.

Opzoomeren

In ons college nemen wij je samen met Rotterdamse bewoners mee in het ontstaan van Opzoomer Mee, het gedachtegoed, de campagneaanpak, de schaal van de straat, methodieken als de Lief & Leedstraat en de laagdrempelige communicatie met bewoners. Met kleine zetjes kan ‘van onderop’ veel moois ontstaan.

Hoe ziet de dag eruit?

Het Opzoomercollege start met een lunch gemaakt door bewoners. Zo leren we elkaar allemaal al een beetje kennen onder het genot van een heerlijk, vers gemaakte lunch.

Na de lunch begint de dag waarin wij je meenemen door alle onderdelen van Opzoomer Mee. De geschiedenis, de initiatieven en de werkwijze hierachter en de psychologie achter onze marketing en beeldmaterialen. Natuurlijk vinden wij het fijn om zoveel mogelijk interactie te hebben en ervaringen te delen.

Aan het eind van dag sluiten we af met nog een evaluatie met een hapje en een drankje.

Bewonersinitiatieven

Je hoort ook hoe je bewoners helpt om een bewonersinitiatief voor de buurt of wijk handen en voeten te geven. Wat is een goed bewonersinitiatief en hoe pak je dat van idee tot uitvoering aan?

Bewoners aan het woord

Je kan ons woord geloven of je hoort het van echte Opzoomeraars. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en in gesprek met actieve bewoners kom je echt alle ins en outs te weten.

Stel vooral vragen!

Wij sporen jou aan om al je vragen te delen. Wij denken graag mee in hoe jij nieuwe Opzoomerkennis in jouw werk toepast.

Kleine bijdrage

Om het college bij te wonen wordt om een bijdrage van 95 euro gevraagd. Leden van het landelijk netwerk Lief & Leedstraten betalen een tientje minder.

Ik wil me aanmelden!

Naam(Vereist)
Graag ook je functie vermelden

Opzoomercollege

Heb jij nog vragen? Neem dan vooral contact op met onze collega
Ireen van der Lem.