Direct naar inhoud

Opzoomercollege

Ben je actief in het sociale domein, bij een gemeente of een woningcorporatie en wil je graag weten hoe jij jouw bewoners kan ondersteunen op straat- en buurtniveau? Oftewel, wil je meer weten over het opzetten en helpen bij bewonersinitiatieven? Dan hebben wij een interessant aanbod voor jou; het OpzoomerCollege.

Waarom meedoen aan het OpzoomerCollege?

Wil jij in jouw gemeente werken aan het versterken van de sociale basis door bewonersparticipatie en -initiatieven te stimuleren en vorm te geven? Wij helpen jou hier graag mee door onze kennis met jou te delen via ons OpzoomerCollege!

Opzoomer Mee heeft inmiddels 30 jaar ervaring met het bouwen aan sterke straatnetwerken en met onderlinge aandacht en samenwerking in de straat. Wij zijn experts in het handen en voeten geven aan bewonersparticipatie en -initiatieven in de buurt of wijk. Inmiddels doen 2000 straten per jaar mee, hebben ruim 900 straten in Rotterdam een Lief & Leedpotje en hebben er talloze bijzondere activiteiten plaatsgevonden.

Wil je hier meer over weten lees verder of neem contact met ons op.

Wat ga je leren?

Hoe help je bewoners om een bewonersinitiatief voor de straat, buurt of wijk handen en voeten te geven? Wat is een goed bewonersinitiatief en hoe pak je dat van idee tot uitvoering aan? Hier gaan wij uitgebreid op in tijdens het college, mede door inspirerende voorbeelden en gesprekken met actieve bewoners.

In ons interactieve college nemen wij je mee in het toepassen en stimuleren van bewonersinitiatieven in verschillende stedelijke en dorpse situaties. En kijken we hoe onze kennis en ervaring past bij jullie omgeving? Want elke gemeente heeft eigen uitdagingen. Stel vragen en ga het gesprek aan. Wij denken graag mee in hoe jij je nieuwe kennis in jouw situatie toepast.

Opzet college

We starten met de geschiedenis van bewonersparticipatie, ons gedachtegoed, campagneaanpak en schaal van de straat. Waarna we diverse methodieken als de Lief & Leedstraat en de laagdrempelige communicatie met bewoners bespreken. Met kleine zetjes ‘van onderop’ kan veel moois ontstaan.

Wat levert het jou op?

  • Nieuwe methodieken en programma’s ter bevordering van bewonersparticipatie ter versterking van de sociale basis in straten, wijken en buurten;
  • Persoonlijke verhalen van bewoners en diverse cases;
  • Concrete voorbeeldcampagnes en communicatiestrategieën naar bewoners toe;
  • Hands on toepassingen

Nieuwsgierig?

Het OpzoomerCollege kan geheel op maat gemaakt worden voor jouw team of bedrijf, waarbij wij ingaan op je specifieke vragen en situatie. Dit college kan ook op locatie plaatsvinden. Daarnaast geven we twee keer per jaar een college bij ons in Rotterdam waarvoor je je individueel in kan schrijven.

De kosten voor het OpzoomerCollege op maat zijn in overleg. Voor het bijwonen van het tweejaarlijkse college in Rotterdam vragen we een bijdrage van €95, dit is inclusief hapje en drankje en startpakket om direct mee aan de slag te gaan.
Leden van het landelijk netwerk Lief & Leedstraten krijgen €10 korting.

Doe je mee?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een op maat gemaakt college te bespreken of geef je direct op voor het college in Rotterdam op donderdag 10 oktober 2024.

Ik wil me aanmelden!

Naam(Vereist)
Graag ook je functie vermelden

Opzoomercollege

Heb jij nog vragen? Neem dan vooral contact op met onze collega
Ireen van der Lem.