Direct naar inhoud

Welkom, Patricia van veen!

Sinds 1 juni 2024 is Patricia van Veen aan de slag als projectleider Opzoomeren. Graag stelt zij zich aan je voor.

‘Na mijn studie in 2009 ben ik vrijwel direct in het welzijnswerk aan de slag gegaan. Eerst in IJsselmonde en Feijenoord en vanaf 2017 in Hillegersberg-Schiebroek. Tijdens deze periode heb ik meerdere keren samengewerkt met Opzoomer Mee en ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar de organisatie. Ik had een superleuke baan en was ook niet op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar toen ik de vacature voor projectleider Opzoomeren vanuit mijn netwerk doorgestuurd kreeg, moést ik wel reageren. Ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik niet zou solliciteren.’

Wat ga je precies doen bij Opzoomer Mee?

‘Ik ga aan de slag als projectleider in Pernis, Hoogvliet en aan het eind van het jaar ook in IJsselmonde. Dit houdt in dat ik straks het aanspreekpunt ben voor de Opzoomer-activiteiten in deze gebieden. Op dit moment word ik ingewerkt door mijn collega’s en zal daarna het stokje overnemen. Ik ben van plan om fysiek ook regelmatig aanwezig te zijn in de gebieden. Ik ben geen kantoormens en het liefst buiten onder de mensen.’

Opzoomer je in je eigen straat?

‘In mijn straat ben ik een echte gangmaker. Zo was ik onlangs de paashaas en hebben we met elkaar activiteiten georganiseerd voor de kinderen in de straat. In ons hofje zitten we meerdere keren per week met de buren buiten. De kinderen spelen en de ouders en buren hebben gesprekjes met elkaar. De ene buurman komt naar buiten met klapstoeltjes, de ander neemt een tafeltje mee en we eten met zijn allen. Voor we het weten zit heel de straat buiten. Mijn dochtertje bakt koekjes om deze vervolgens bij alle buren langs te brengen.

Door deze simpele dingen hebben we een fijne sfeer in de straat en is vrijwel iedereen bereid om elkaar te helpen wanneer dit nodig is.’

Mooiste plekje van Rotterdam?

‘Als moeder van twee jonge kinderen ben ik vooral veel buiten te vinden. Landtong in Rozenburg, het eiland Van Brienenoord en de duinen van Hoek van Holland zijn favoriet. Wanneer ik een terrasje pak, ga ik het liefst naar het ss Rotterdam of Hotel New York. Wat een prachtig uitzicht heb je daar!’

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen

 • Winnaars Opzoomer Mee-puzzel

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Hallo Opzoomer Puzzelaars! Leuk dat je komt kijken wie de winnaars zijn geworden! We hebben ervoor gekozen om alle namen van de inzenders in de Opzoomerhoed te stoppen en vervolgens hebben we collega’s gevraagd om er één uit te pakken😊. (mocht het filmpje niet werken, gebruik dan deze link: https://www.youtube.com/shorts/J6AGC4YToK ) Bekijk de video om […]

  Gepubliceerd op:
 • Het OpzoomerCollege ook voor jou! Nu met 30% jubileum korting!

  • Bewonersinitiatief
  • Kennis delen
  • Nieuws
  • OpzoomerCollege

  Wil jij in jouw gemeente werken aan het versterken van de sociale basis door bewonersparticipatie en -initiatieven te stimuleren en vorm te geven? Wij helpen jou hier graag mee door onze kennis met jou te delen via ons OpzoomerCollege! Opzoomer Mee heeft inmiddels 30 jaar ervaring met het bouwen aan sterke straatnetwerken. En wij zijn […]

  Gepubliceerd op:
 • Tel jij ze even na?

  • Nieuws

  Ja… ga ze maar natellen! Rotterdam telt op dit moment maar liefst 2.092 Opzoomerstraten. Elk rood stipje op de kaart is een Opzoomerstraat. Daar vind je bewoners die samen met elkaar hun stukje Rotterdam mooier, vriendelijker, groener en schoner maken. En als we het over Rotterdam hebben… dan horen daar natuurlijk ook Pernis, Hoogvliet, Rozenburg […]

  Gepubliceerd op: