Direct naar inhoud

Plant de lente in je straat

De lente planten in de herfst? Jazeker! Oktober en november zijn ideaal om samen met buren met groen bezig te zijn. De bloembollen kunnen de grond in en de klimplanten hebben alle tijd om goed te wortelen. Stroop je mouwen op en ga aan de slag! Opzoomer Mee helpt jullie met een (flinke) duit met maar liefst drie aanbiedingen. Onze bijdrage kan oplopen tot 600 euro!

Meld je straat nu aan

Aanbieding 1: Klimplanten

Klimplanten langs de gevels zijn mooi. Ze helpen ook bij het koelen en isoleren van woningen. Ga jij met je buren groene gevels aanleggen? Er ligt maximaal 500 euro (50 euro per plant en materialen) klaar. Let wel op ons motto: tegel eruit, klimplant erin. Met het verwijderen van één stoeptegel geef je één klimplant genoeg ruimte om te wortelen.

Aanbieding 2: Winterklaar

Geef het bestaande groen aandacht om goed de winter door te komen. Snoei, bemest en verwijder onkruid en afval. Plant ook verse (biologische) bloembollen als jullie bezig zijn. Er ligt maximaal 100 euro voor jullie klaar!

Aanbieding 3: De Opzoomerregenton

Het is altijd een heel gezeul met water om de plantenbakken, boomspiegels en de geveltuinen water te geven. Straten waar de buren samenwerken om het groen in de straat te onderhouden, kunnen daarom een waterton aanvragen bij Opzoomer Mee! De tonnen zijn er in verschillende soorten en maten. En…. Je hebt niet voor elke regenton een regenpijp nodig.

Interesse? Meld je aan. Als jouw straat voor deze aanbieding in aanmerking komt, neemt WaterLeider contact met je op. Zij kijken welke ton het meest geschikt is voor jouw straat.

Groenagenda

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door het actieplan Rotterdam gaat voor groen: de Groenagenda 2023-2026 en Rotterdams Weerwoord

Nog vragen?