Direct naar inhoud

proef met 10 circulaire kerstbomen

Dit jaar staan er tien circulaire Opzoomer-kerstbomen in de stad. Deze proef is een aanvulling op de 500 gewone kerstbomen die in Rotterdamse straten staan. Een straat kan zo’n kerstboom van 5 meter aanvragen als bewoners deze versieren en een mooi straatfeest geven.

De laatste jaren zijn er ook Opzoomerstraten die het anders te doen. Bewoners knutselen daar bijvoorbeeld van restmateriaal een eigen kerstboom of versieren een boom in de straat. Om op deze duurzame behoefte in te spelen heeft Opzoomer Mee in samenwerking met Rotterdam Circulair een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van een circulaire kerstboom. Studio Klinkenberg kwam als winnaar uit de bus. Dit ontwerp is gemaakt van Nederlands hout en nodigt uit tot ontmoeting.

Er zijn drie maten van deze circulaire kerstboom: groot (5 meter), middel (vier meter) en klein (3 meter). De grootte hangt af van de beschikbare ruimte. Na afloop evalueert Opzoomer Mee de proef met de deelnemende straten.

De deelnemende straten: Mathenesserdijk, Korenaarstraat, Stadhoudersweg, Schepenstraat, Schietbaanlaan, Nijverheidstraat, Gorgiashof, W.G.Witteveenplein, Kettingstraat en Soderblomplaats.

De actie is onderdeel van ‘Vier december in je straat’. Inmiddels doen duizend Rotterdamse straten hieraan mee en zorgen met tal van straatactiviteiten zo voor een beetje warmte tijdens de donkere en koude dagen.

Een diavoorstelling met 5 afbeeldingen

De carousel is ingesteld om oneindig door te lopen.

Galerij navigatie
Galerij navigatiepijlen

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen

 • Tel jij ze even na?

  • Nieuws

  Ja… ga ze maar natellen! Rotterdam telt op dit moment maar liefst 2.092 Opzoomerstraten. Elk rood stipje op de kaart is een Opzoomerstraat. Daar vind je bewoners die samen met elkaar hun stukje Rotterdam mooier, vriendelijker, groener en schoner maken. En als we het over Rotterdam hebben… dan horen daar natuurlijk ook Pernis, Hoogvliet, Rozenburg […]

  Gepubliceerd op:
 • 10 jaar bewonersinitiatieven

  • Bewonersinitiatief
  • Nieuws

  Wist je dat Opzoomer Mee nóg een jubileum te vieren heeft? Waar je met Opzoomerbudget iets leuks voor je straat kunt regelen, kun je met een bewonersinitiatief nóg groter uitpakken. Bijvoorbeeld voor de buurt of hele wijk. Opzoomer Mee ondersteunt al tien jaar de gemeente en bewoners bij de uitvoering van de regeling bewonersinitiatieven. ‘Een […]

  Gepubliceerd op:
 • Feest in de stad

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Honderden Rotterdamse straten vierden in mei de 30ste verjaardag van Opzoomer Mee. Van een schoonmaakactie om 30 kilo zwerfval op te ruimen tot sfeervolle straatfeesten waarbij het getal 30 op allerlei creatieve manieren terugkwam.

  Gepubliceerd op: