Direct naar inhoud

proef met 10 circulaire kerstbomen

Dit jaar staan er tien circulaire Opzoomer-kerstbomen in de stad. Deze proef is een aanvulling op de 500 gewone kerstbomen die in Rotterdamse straten staan. Een straat kan zo’n kerstboom van 5 meter aanvragen als bewoners deze versieren en een mooi straatfeest geven.

De laatste jaren zijn er ook Opzoomerstraten die het anders te doen. Bewoners knutselen daar bijvoorbeeld van restmateriaal een eigen kerstboom of versieren een boom in de straat. Om op deze duurzame behoefte in te spelen heeft Opzoomer Mee in samenwerking met Rotterdam Circulair een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van een circulaire kerstboom. Studio Klinkenberg kwam als winnaar uit de bus. Dit ontwerp is gemaakt van Nederlands hout en nodigt uit tot ontmoeting.

Er zijn drie maten van deze circulaire kerstboom: groot (5 meter), middel (vier meter) en klein (3 meter). De grootte hangt af van de beschikbare ruimte. Na afloop evalueert Opzoomer Mee de proef met de deelnemende straten.

De deelnemende straten: Mathenesserdijk, Korenaarstraat, Stadhoudersweg, Schepenstraat, Schietbaanlaan, Nijverheidstraat, Gorgiashof, W.G.Witteveenplein, Kettingstraat en Soderblomplaats.

De actie is onderdeel van ‘Vier december in je straat’. Inmiddels doen duizend Rotterdamse straten hieraan mee en zorgen met tal van straatactiviteiten zo voor een beetje warmte tijdens de donkere en koude dagen.

Een diavoorstelling met 5 afbeeldingen

De carousel is ingesteld om oneindig door te lopen.

Galerij navigatie
Galerij navigatiepijlen

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen

 • Vacature projectleider Opzoomeren

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Opzoomer Mee zoekt een projectleider Opzoomeren voor 32 uur per week. Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de […]

  Gepubliceerd op:
 • Gelukkig oud in je straat

  • Nieuws

  Wat heb je nodig om gelukkig oud te worden in de straat? Het antwoord op die vraag is belangrijk, want in 2035 is een op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar. Op een regenachtige novemberdag komen ‘de ouderen van nu’ uit een aantal Opzoomerstraten bij elkaar om daarover te praten. Marleen Goumans luistert mee. […]

  Gepubliceerd op:
 • lees de nieuwe opzoomer!

  • Bewonersinitiatief
  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Lees hier de OPZOOMER. ‘Achter de wolken schijnt de zon, en na de regen komt weer zonneschijn.’ De afgelopen tijd was dit lied van het Vlaardingse duo Bassie en Adriaan meer dan ooit van toepassing. Wat was het een natte bende op straat. Er kwam maar geen eind aan. Plant de lenteHet hield Rotterdammers gelukkig […]

  Gepubliceerd op: