Havermout bananen pannenkoekjes

Pannenkoeken zijn niet het gezondste hapje. Maar ja, Opzoomeren blijft een feestje en wie is er nou niet opgegroeid met pannenkoeken? Dus we maken ze zo gezond mogelijk. Spek en kaas laten we staan en we gaan voor gezonde ‘toppings’. Hier kun je oneindig in variëren, maar we geven je alvast een lekker voorbeeld.

Recept voor 10 pannenkoekjes
Tijd: ongeveer 45 minuten
200 ml melk
150 gram havermout
2 eieren
2 bananen
Griekse yoghurt of sojayoghurt
Fruit, zoals aardbeien, zwarte bessen of
frambozen

Zo maak je het klaar
Doe de melk, havermout, eieren en bananen in een kom en meng met een staafmixer of garde tot een glad beslag. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de pannenkoeken ietsje kleiner en dikker dan je gewend bent in ongeveer 3 minuutjes bruin. Dikke pannenkoekjes kun je namelijk gemakkelijk beleggen. Doe de yoghurt en het fruit in aparte kommetjes. Zo kunnen je buren de pannenkoeken zelf met een lepel versieren met toppings naar eigen keuze. Honing met kokosrasp is trouwens ook heerlijk!

Gezond?
Je verwacht het misschien niet, maar ook dit recept zit vol volkoren granen en eiwitten. Havermout zit bomvol goede vezels, mineralen en B-vitamines. De bananen en het fruit van de toppings bevatten veel vitamines. Bak de pannenkoekjes in gezonde olie en je hebt een heel gezond alternatief voor de echte Hollandse pannenkoek.