Start een schoonmaakbende

Een mooie en gezonde straat is een schone straat.. toch? Zo’n 350 Rotterdamse straten hebben een schoonmaakbende. Regelmatig halen bewoners daar de bezem door hun straat en verwijderen het zwerfvuil. Ze helpen mee om hun straat, hun stukkie Rotterdam, op orde te houden. Zo’n schoonmaakbende bestaat uit minimaal 5 bewoners. Heeft jouw straat nog geen schoonmaakbende? Verzamel buren die mee willen helpen en meld je straat aan!

inzetje_coronaproof

Nog meer!

Bezems, vuilniszakken, handschoenen en grijpertjes. Ze liggen weer klaar voor straten waar een schoonmaakbende actief is. Bel even met Opzoomer Mee: 010-213 10 55.

sopje_inzetje

Aanmelden & meer info

Wil je in je straat een schoonmaakbende starten? Meld je dan aan via onderstaande knop. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je mag natuurlijk ook even bellen met Opzoomer Mee: 010 213 10 55.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de Schoonmaakbende.

anderhalvemeter_schoon inzetje

Veilig schoonmaken

Als gangmaker(s) van de schoonmaakbende in je straat zorg je natuurlijk voor een goede organisatie van het schoonmaken in deze coronatijd. Maak strakke afspraken, dan lukt het prima om samen gezellig de straat schoon te maken en afstand te houden. Het kan, het mag, maar doe het wel voorzichtig! Lees de tips.

Downloads

Heb je binnenkort een schoonmaakactie in je straat? Op onze downloadpagina vind je allerlei plaatjes en voorbeeldposters om je actie aan te kondigen.