De bezem door jouw stukkie Rotterdam

Een mooie en gezonde straat is een schone straat.. toch? Ruim 200 Rotterdamse straten hebben een schoonmaakbende. Regelmatig halen bewoners daar de bezem door hun straat en verwijderen het zwerfvuil. Ze helpen mee om hun straat, hun stukkie Rotterdam, op orde te houden. Zo’n schoonmaakbende bestaat uit minimaal 5 bewoners. Heeft jouw straat nog geen schoonmaakbende? Verzamel buren die mee willen helpen en meld je straat aan!

Actiekaart 125 euro

Nieuw in 2020 is de actiekaart. Op deze kaart houdt een schoonmaakbende haar acties bij. Heb je vijf keer schoongemaakt? Dan heb je een volle kaart. De volle kaart wissel je in bij Opzoomer Mee voor 125 euro. Van dat bedrag kun je de gezelligheid tijdens nieuwe schoonmaakacties betalen zoals koffie, thee, limonade en wat te eten. Ook kun je er kleine attenties van kopen voor bewoners die trouw meedoen. Je kunt maximaal twee keer per kalenderjaar een volle actiekaart inwisselen.

inzetje_coronaproof

Nog meer!

Bezems, vuilniszakken, handschoenen en grijpertjes. Ze liggen weer klaar bij Opzoomer Mee. Je moet wel een afspraak maken om ze op te halen: 010-213 10 55.

Grofvuildag
Een grofvuildag in je straat telt ook mee als een schoonmaakactie. Opzoomer Mee kan een container leveren waar alle buren overtollig huisraad en afgedankte spullen in kunnen storten. Bel Opzoomer Mee voor zo’n container: 010-213 10 55. Doe dat tijdig want het aantal containers is beperkt.

sopje_inzetje

Aanmelden

Wil je in je straat een schoonmaakbende starten? Meld je dan aan via onderstaande knop. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je mag natuurlijk ook even bellen met Opzoomer Mee: 010 213 10 55.

anderhalvemeter_schoon inzetje

Veilig schoonmaken

Als gangmaker(s) van de schoonmaakbende in je straat zorg je natuurlijk voor een goede organisatie van het schoonmaken in deze coronatijd. Maak strakke afspraken, dan lukt het prima om samen gezellig de straat schoon te maken en afstand te houden. Het kan, het mag, maar doe het wel voorzichtig! Lees de tips.

Downloads

Heb je binnenkort een schoonmaakactie in je straat? Hier vind je handig beeldmateriaal voor bijvoorbeeld een poster of flyer.

poster_schoonmaakbende

A4 Poster

schoonmaakbende

Logo schoonmaakbende

bezems

Afbeelding bezems