Welkom Piet Cottaarstraat

Dit keer verwelkomen we de Piet Cottaarstraat. Daar is november vorig jaar een schoonmaakbende opgericht. “Ik zag op de facebookgroep van Overschie een oproepje om samen het park schoon te houden. Samen met mijn buren bedachten we dat dat ook een goed plan voor onze straat zou zijn”, zegt Daniël Britto, initiatiefnemer van één van de in totaal 128 nieuwe schoonmaakbendes. Zo gezegd, zo gedaan. In het begin was er niet veel animo, maar kijk… langzaam maar zeker haakten steeds meer buren aan. Het resultaat is er naar. De straat ziet er nu pico bello uit.”

Aanstekelijk
Het enthousiasme van de Piet Cottaarstraat werkte aanstekelijk. De straat om de hoek ging ook aan de slag. Natuurlijk…..ook de Piet Cottaarstraat is coronaproof bezig. De straat wordt voor een actiedag in stukjes verdeeld en iedereen doet een stukje. “Toch ben je samen bezig en kun je leuk met elkaar praten. Op 27 februari hadden we ook een actiedag….en ja hoor, er kwam alweer een nieuwe bewoner meehelpen.”

Wie is nou toch die Piet?
Dan willen we nog een ding weten: Wie was Piet Cottaar. Een Rotterdamse kunstschilder uit de negentiende eeuw, vooral bekend van zijn stillevens met papavers en zonnebloemen.