De Schoonmaakbende

De Sophiakade, de Jan Sonjéstraat en ruim tweehonderd andere straten in Rotterdam hebben een Schoonmaakbende. Bewoners uit deze straten maken regelmatig hun straat schoon. Goed voor de straat en ook goed voor de onderlinge contacten. Richt ook een Schoonmaakbende in jouw straat op. Je helpt zo mee om jouw stukje Rotterdam aan kant te houden. De Schoonmaakbende is een initiatief van Opzoomer Mee en wordt gesteund door Stadsbeheer.

Hoe het werkt

Je hebt minstens vijf volwassen bewoners nodig die regelmatig de straat willen schoonmaken. Hoe vaak je het doet, wanneer en wat je precies allemaal doet… dat bepaal je zelf. Opzoomer Mee steunt je. Zo krijg je schoonmaakmateriaal als bezems, vuilniszakken, grijpertjes en handschoenen. En je komt in aanmerking voor kleine budgetjes om met b.v. koffie, thee en koek het schoonmaken gezellig te houden en het voor andere bewoners aantrekkelijk te maken om mee te doen.

Maar er is meer! Elk jaar wordt jouw bende uitgenodigd voor een grote bijeenkomst van alle schoonmaakbendes in de stad om ervaringen uit te wisselen, plannen te smeden voor het komend jaar en als actieve Rotterdammers verwend te worden. Bovendien zijn er elk jaar nieuwe aanbiedingen zoals containers om grofvuil in te zamelen, al dan niet gecombineerd met een rommelmarkt.

Wat krijg je?

  • Schoonmaakmaterialen
  • Aanbiedingen zoals grofvuilcontainers
  • Kans op 2 maal 125 euro om het schoonmaken leuk te houden
  • Nieuwsbrief met ervaringen van andere straten, tips en aanbiedingen
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van alle schoonmaakbendes in de stad

Lid worden

Wil je met je straat lid worden van de Schoonmaakbende? Neem dan contact op met Opzoomer Mee (010) 213 10 55.

Nieuwe aanbiedingen

Nu het herfst is, hebben we weer een aantal nieuwe aanbiedingen voor alle straten die een schoonmaakbende hebben. Lees de aanbiedingen door en vul het aanmeldformulier in.

Tips en trucs

Op 15 en 16 september 2017 kwam de Schoonmaakbende in actie tijdens Keep It Clean Day. Op straten en pleinen in Rotterdam stroopten bewoners samen de mouwen op om de boel een schoonmaakbeurt te geven. Bekijk de video:

Downloads

Heb je binnenkort een schoonmaakactie in je straat? Hier vind je handig beeldmateriaal voor bijvoorbeeld een poster of flyer.

poster_schoonmaakbende

A4 Poster

schoonmaakbende

Logo schoonmaakbende

bezems

Afbeelding bezems