Corona-stoplicht

Stoplicht_inzetje

Stoplicht staat op rood

De overheid roept iedereen op contact met andere mensen zoveel mogelijk te beperken en om 1,5 meter afstand te houden. Straatfeesten en andere bijeenkomsten waar buren elkaar kunnen ontmoeten zijn daarom op dit moment helaas niet mogelijk.

Wat wel kan en extra waardevol is om als buren extra aandacht te schenken aan elkaar. Je kan pakketjes of presentjes rondbrengen bij buren, de straat of gevels versieren, de gezamenlijke kerstboom mooi maken, enzovoorts. Ook is het mogelijk om de straat te vergroenen of schoon te maken. Met de buurman buiten sporten mag wel. Houd er rekening mee dat buiten maximaal 2 volwassenen van verschillende huishoudens samen mogen zijn, en doe vooraf een zelftest.

Georganiseerde activiteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn wel toegestaan. Hier mogen maximaal 50 personen aan deelnemen. Volwassen begeleiders moeten zoveel mogelijk afstand tot de kinderen houden.

groen,geel,oranje,rood

Over het stoplicht

Het corona-stoplicht kent vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Elke kleur geeft aan wat op dat moment wel en niet mogelijk is in een straat.

inzetje_website_vaccineren

Meer informatie

Op onderstaande website kun je begrijpelijke en anderstalige informatie vinden over corona. Er staan ook flyers op in andere talen die je eventueel kan gebruiken in de straat.