Tips voor een leuke, gezonde en coronaveilige straatactiviteit.

Ideeën

Een tuintheater. Samen schilderen op de stoep. Een straatcamping voor de kinderen. Een gezellig potje mikado met de buren. In Rotterdamse straten wordt door bewoners werkelijk van alles georganiseerd. Zoek je nog een leuk idee? Bekijk dan de talloze voorbeelden.

Een gezonde straatactiviteit

Opzoomeren zorgt voor een beter contact met je buren en een prettige straat. Het kan ook hartstikke gezond zijn. Door gezonde gerechten te serveren bij je straatactiviteit (neem een kijkje in ons kookboek). Door samen met je buren te sporten, spelen en bewegen. En door met speciale activiteiten oudere buren te betrekken.

Ga naar onze pagina gezond Opzoomeren!

Succesvol Opzoomeren

Ga je voor het eerst Opzoomeren in je straat? Of neem je het stokje over van een ander buur in je straat? Bekijk dan onze filmpjes over Succesvol Opzoomeren. Zo kom je goed beslagen ten ijs. Iedere Rotterdammer die voor het eerst gaat Opzoomeren ontvangt sowieso een handig informatiemapje. Dit mapje zit boordevol inspiratie, tips en verhalen van actieve Opzoomeraars.

Corona-stoplicht

Elkaar ontmoeten, samen iets doen en organiseren in de straat. Gelukkig is inmiddels bijna alles weer mogelijk. Toch is het goed om voorzichtig te blijven, want corona is niet weg. Het corona-stoplicht geeft je tips en adviezen hoe je het voor iedereen veilig houdt in je straat.

Heb je nog een belangrijke vraag? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Of neem gerust contact op met Opzoomer Mee 010 213 10 55. Op deze pagina vind je de contactpersoon voor jouw gebied.