Landelijke Lief & Leed-top

Op donderdag 16 januari organiseerde de Stichting Opzoomer Mee Rotterdam de eerste landelijke Lief & Leed-top. De top werd gehouden in de Pauluskerk. Delegaties uit onder andere Rotteredam, Maastricht, Amsterdam, Den Haag, Amstelveen en Alblasserdam deden mee.

Lief & Leed

In Lief & Leedstraten geven bewoners elkaar aandacht als het nodig is. Ze helpen elkaar (burenhulp) en proberen eenzaamheid terug te dringen. Bewoners van een Lief & Leedstraat kiezen hun eigen praktijk en zijn daar eigenaar van. Het doe-het-zelf concept past naadloos in deze tijd van de participatiesamenleving. Het brengt in straten terug wat vroeger vanzelfsprekend was. In Rotterdam begon Opzoomer Mee in 2013 de Lief & Leedaanpak. De stad telt nu 725(!) Lief & Leedstraten. Het eenvoudige concept sloeg ook aan in andere steden.

Uitwisselen en slotverklaring

Met de top werden de Lief & leedsteden in staat gesteld om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en gezamenlijke kwesties en thema’s te bespreken. De top eindigde met het twitteren van een slotverklaring aan minister Hugo de Jonge.

Bekijk de presentaties van
Alblasserdam (pdf)
Maastricht (pdf)
Amsterdam (pdf)
Den Haag (filmpje)

Op deze pagina tref je meer informatie over Lief & Leedstraten.