Opzoomer TV

Opzoomer TV zijn korte filmpjes rond typische Opzoomerthema's. Denk aan lief & leed, zwerfvuil en voorlezen. De filmpjes laten we zien wat voor fantastische dingen Rotterdammers zelf doen voor hun straat of buurt. Vaak is het helemaal niet ingewikkeld om zelf in actie te komen.

Ga naar Opzoomer Mee

 

Aflevering 19: De Schoonmaakbende ruimt vuurwerkresten op
De Schoonmaakbende trok de eerste dagen van januari ten strijde en hielp na al het feestgedruis een flink handje mee om de vuurwerkresten in Rotterdam op te ruimen. Gewapend met bezems, handschoenen en knijpers gingen bewoners vol frisse moed aan de slag. Opzoomer TV naam een kijkje in een aantal deelnemende straten en ontdekte dat deze straten vaker in actie komen.
Aflevering 18: Lief & Leedbrunches
Iets leuks om onze ouderen een gezellige middag te bezorgen! De Huizen van de Wijk in Rotterdam organiseerden samen met Opzoomer Mee verschillende Lief & Leedbrunches. Zo kwamen ouderen buiten de deur, zagen oude bekenden en maakten nieuwe kennissen. Straten die meedoen aan de Lief & Leedactie van Opzoomer Mee konden mensen uitnodigden voor de brunches. In deze aflevering van Opzoomer TV gaan we op bezoek bij de brunches in het Huis van de Wijk 'De Kip' in het centrum van Rotterdam en 't Prachthuis in Overschie.
Aflevering 17: Sander en Martin bakken een bananenslagroomtaart
In november 2016 vond in de Albert Heijn aan de Vierhavensstraat de verkiezing plaats van de Lief & Leedkanjer. In welke Rotterdamse straat staan buren voor elkaar klaar en krijgt eenzaamheid geen kans? Martin en Sander bakten een taart voor de winnaar en merkten al doende dat in de Albert Heijn meer gebeurt dan alleen boodschappen doen.


Aflevering 16: Lief & Leedactie Voornsehof
Tijdens de Lief & Leedweken van Opzoomer Mee in oktober brachten kinderen van het Voornsehof (Oud-Charlois) een verrassing langs bij de buren. Een leuke manier om kennis met elkaar te maken en het Lief & Leedpotje in de straat te promoten. Na afloop bespraken bewoners en wethouder Hugo de Jonge de actie met elkaar. Kijk in deze aflevering van Opzoomer TV hoe deze Lief & Leedactie verliep.


Aflevering 15: Oliebollenrace Borchsatelaan
Aan de Borchsatelaan vieren ze op bijzondere wijze Oud & Nieuw. De bewoners organiseren elk jaar een zogenoemde oliebollenrace. Eerst een flink stuk rennen door de buurt en daarna met z'n allen gezellig bijkletsen en een bolletje eten.


Aflevering 14: Kerstfeest op de Aelbrechtskade
Op de Aelbrechtskade vieren buren kerst. Met de kinderen versieren ze het binnenterrein en iedereen neemt een lekker hapje mee.


Aflevering 13: Cobie droomt van een Sinterklaasfeest in december
Cobi Tukker organiseert al 22 jaar met veel plezier Sinterklaas voor de kinderen uit haar straat. Ieder jaar is er een ander thema en dit keer mogen de kinderen hun talenten aan elkaar en aan de Sint laten zien!


Aflevering 12: Het Lief & Leedpotje
Ruim 600 Rotterdamse straten hebben inmiddels een Lief & Leedpotje van Opzoomer Mee. Met dit potje van € 150,- kun je aandacht besteden aan leuke en vervelende gebeurtenissen. De bewoners van de Brekelsveld in Zuidwijk en de Kiplingstraat in Lombardijen vertellen wat zij zoal met het potje doen.


Aflevering 11: De Schoonmaakbende in actie tijdens Keep It Clean Day
Samen schoonmaken zorgt voor een leefbare en gezellige straat. De Schoonmaakbende van Opzoomer Mee bestaat uit ruim 60 straten die iedere maand zwerfvuil opruimen in de straat. In deze uitzending van Opzoomer TV een terugblik op de Keep It Clean Day van 16 september 2016 waar de hele Schoonmaakbende aan meedeed.


Aflevering 10: Lief & Leed in de Sint Mariastraat
In de Sint-Mariastraat in het centrum van Rotterdam maken we kennis met Frans Thakoeri. Hij staat altijd klaar voor zijn buren. Zo helpt hij zijn buurvrouw van 94 jaar met het beantwoorden van post. Bent u of uw straat ook actief met burenhulp? Doe dan mee met de Lief & Leedweken van 10 t/m 31 oktober!


Aflevering 9: Lief & Leed in de van Malsenstraat
Opzoomer TV bezoekt de Van Malsenstraat in Feijenoord. Tijdens de Lief & Leedweken zetten zij een bloemenkraam op. Zo kunnen bewoners elkaar een bloemetje geven als ze weten dat iemand een nare tijd heeft gehad.


Aflevering 8: Lief & Leed in de 1e Pioenstraat
In de 1e Pioenstraat in Feijenoord weten ze wat lief & leed delen is! In deze aflevering van Opzoomer TV ontmoeten we Annie van Riemsdijk. Zij helpt haar buurvrouw met boodschappen doen en prikt haar zelfs voor haar suikerziekte.


Aflevering 7: Lief & Leed in de Harddraverstraat
De Lief & Leedweken komen eraan! In de Harddraverstraat zijn ze er klaar voor. Hier helpen buren elkaar als dat nodig is. Zo gaan ze bij nieuwe buren of zieken langs met een bloemetje. Gaat alles goed? Kunnen we u ergens mee helpen? Bij nood is er ook een WhatsApp-groep waarmee buren elkaar kunnen bereiken. Aflevering 6: Lief & Leed in de Zilvervlekhof
De Lief & Leedweken komen eraan. De Zilvervlekhof is er klaar voor. In deze Hoogvlietse straat brengen buren elkaars kinderen van school, koken een maaltijd voor een buur die het nodig heeft en steunen elkaar waar nodigg. Tijdens de Lief & leedweken van Opzoomer Mee (10 t/m 31 oktober 2016) doen zij wat extra's voor elkaar. Ouders en kinderen maken bloempakketjes en bezorgen die bij oudere bewoners in de wijk. Zo willen zij ook hen beter leren kennen.Aflevering 5: De Buitenspeelestafette
Jet Spirandio organiseert samen met andere bewoners een groot speelfeest voor kinderen in de Vredehofstraat. Terwijl de kinderen genieten van alle spelletjes, kunnen ouders met elkaar kennismaken. Tot slot wordt het Opzoomerstokje doorgeven aan de volgende straat, waardoor een echte Buitenspeelestafette ontstaat.

De Buitenspeelestafette is onderdeel van het programma Kansrijke Wijken van de gemeente Rotterdam om de stad aantrekkelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen. Sommige wijken, zoals Kralingen-West, zijn daarvoor extra geschikt. Opzoomer Mee organiseert met Opzoomerstraten een Buitenspeelestafette in deze wijken en vraagt aandacht voor het gezin in de wijk en in de stad. De Buitenspeelestafette zorgt voor mooie verbindingen en goede plannen van bewoners om de wijk aantrekkelijker te maken voor gezinnen.Aflevering 4: Ruilbeurs Zevengetijdeklaver
In deze aflevering bezoeken we de ruilbeurs in de Zevengetijdeklaver. Voor de ruilbeurs reserveerde organisator Bep Ophof de terraskeet van Opzoomer Mee. Hierin vind je onder andere stoelen, kraampjes, terrastafels met parasols en statafels. Handig dus als je een ruilmarkt voor de buurt organiseert! Voor de kinderen waren er spelletjes en een speurtocht.


Aflevering 3: Voorleesfeesten in Rotterdam
Dit keer volgen we in Opzoomer TV vijf Rotterdamse straten die een voorleesfeest voor de kinderen houden. Van 25 mei t/m 8 juni 2016 waren de Voorleesfeestenvan Opzoomer Mee. Meer dan 600 straten deden mee. Zij kregen een klein budget om het voorlezen zo leuk mogelijk te maken. In de Rosenveldtstraat werden bijvoorbeeld bloempotjes geverfd en in het Hefpark werden de kinderen geschminkt in stoere piraten! Ook de voorleesfeesten in de Goedenraadweg, Genhoeserf en De Blécourtstraat komen voorbij.
Aflevering 2: Voorlezen in je straat
In deze aflevering van Opzoomer TV volgen we Mascha en Claudia uit De Blécourtstraat in Schiebroek. Zij organiseren voor het eerst een voorleesfeest voor de kinderen uit de straat. Wist je dat er nog 600 andere Rotterdamse straten en groepen dit ook doen? De dames uit De Blécourtstraat lezen voor uit 'Buurman Brombeer'. Zij maken er een voorleesfeest van voor de kinderen door het boek na te spelen.
Aflevering 1: De Schoonmaakbende
Rotterdammers uit meer dan 60 straten stropen regelmatig de mouwen op om hun eigen straat schoon te houden en zwerfvuil te verwijderen. Deze straten zijn verzameld in de Schoonmaakbende. Zij ontvangen van Opzoomer Mee o.a. een schoonmaakpakket en budgetje om het schoonmaken leuk en gezellig te maken. In deze aflevering van Opzoomer TV laten we twee straten zien die meedoen: het Verschoorplein in de Tarwewijk en de Aalsdijk in IJsselmonde.


Terug naar vorige pagina

Twitter