Vacature projectleider bewonersinitiatieven

Wie zijn wij?

Sinds jaar en dag is stichting Opzoomer Mee actief op het gebied van bewonersparticipatie. Opzoomer Mee heeft als doel om bewoners te stimuleren de handen ineen te slaan en met elkaar activiteiten en initiatieven in hun straat, buurt of wijk te ondernemen. Op dit moment zet Opzoomer Mee zich in voor twee programma’s: het Opzoomeren (eigen programma) en de uitvoering van de Beleidsregel Bewonersinitiatieven van de gemeente Rotterdam.

In opdracht van de gemeente Rotterdam assisteert Opzoomer Mee de betrokken ambtelijke gebiedsorganisaties bij de advisering over aanvragen tot 20.000 euro en verzorgt zij de afhandeling van deze aanvragen. Binnen dit onderdeel van Opzoomer Mee hebben wij een vacature voor een vakbekwame en enthousiaste projectleider.

Wat ga je doen?

Als projectleider heb jij meerdere gebieden binnen de gemeente Rotterdam onder je hoede.

Jij voert bij de aanvragen een controle uit op de gemeentelijke regeling en de wijkplannen. Jij geeft voorlichting en/of advies aan bewoners en anderen over bewonersinitiatieven. En jij zorgt voor een correcte afhandeling van de aanvragen. Verder ben jij verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van netwerken. Jij werkt samen met de gebiedsorganisatie en wijkpartners. En jij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een goede ondersteuning van initiatiefnemers. Ad hoc draag je bij aan projecten of activiteiten van stichting Opzoomer Mee als geheel.

Jouw profiel

  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau.
  • Je kunt goed plannen en kan nauwkeurig werken als je een aanvraag moet beoordelen en de financiële afwikkeling in gang moet zetten.
  • Je bent doelgericht en tactvol in de communicatie met aanvragers. Ook weet je de juiste strategie te kiezen in de samenwerking met (ambtelijke) partners.
  • Je staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig op die momenten dat er meerdere deadlines tegelijk zijn.
  • Kennis van het werkveld van bewonersinitiatieven, de bestuurlijke organisatie in Rotterdam, het sociale domein en haar samenwerkingspartners is een pré.

N.B. Goed om te weten dat Opzoomer Mee probeert om haar personeelsbestand een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving te laten zijn.

Arbeidsvoorwaarden

  • Gemiddeld 32 uur per week.
  • Inschaling schaal 10 conform CAO Sociaal Werk (tussen 3.000-4.000 euro bruto)
  • Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over Opzoomer Mee kijk dan op onze website: www.opzoomermee.nl

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Anda Noordhuis, te bereiken op telefoonnummer 010-2131055 of per mail anda.noordhuis@opzoomermee.nl