Direct naar inhoud

Vacature projectleider Opzoomeren

Opzoomer Mee zoekt een projectleider Opzoomeren voor 32 uur per week.

Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

Over Opzoomer Mee

Het Opzoomeren is eind jaren 80 ontstaan in de Opzoomerstraat in Delfshaven. De bewoners staken toen zelf de handen uit de mouwen om hun straat mooier, vriendelijker en groener te maken. Het Opzoomeren was geboren. Stichting Opzoomer Mee Rotterdam ondersteunt het Opzoomeren in Rotterdam sinds 1994 en bestaat in mei van dit jaar 30 jaar. Rotterdam telt nu circa 2.200 Opzoomerstraten. In elke Opzoomerstraat zijn bewoners eigenaar van hun activiteiten en initiatieven.

Naast het Opzoomeren (eigen programma) houdt Opzoomer Mee zich in opdracht van de gemeente Rotterdam bezig met het afhandelen van de aanvragen van de subsidieregeling bewonersinitiatieven. Daarnaast ondersteunt Opzoomer Mee Rotterdammers met een idee buurt of wijk met advies en informatie. Een van de methodieken van Opzoomer Mee, de Lief & Leedstraat, is in trek bij andere gemeenten. Tegen betaling stelt Opzoomer Mee kennis en materialen beschikbaar aan gemeenten (in januari 2024 zijn dat er 46). Opzoomer Mee coördineert het landelijk netwerk waar al deze gemeenten lid van zijn.

Voor het team Opzoomeren zoeken we een nieuwe collega: een projectleider Opzoomeren.

Taken en werkzaamheden

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor minimaal twee gebieden in de gemeente Rotterdam. In deze gebieden heb je de volgende taken:

Wie zoeken we?

Wat bieden we:

De inschaling is afhankelijk van werkervaring in schaal 10 CAO  Sociaal Werk (€ 3.656 – € 5.483) . Hierbij hoort een Individueel Keuzebudget.

Wil je meer weten over de inhoud van de vacature? Dan kun je bellen of mailen met Anda Noordhuis. Telefoon: 06-33583071 of mail: anda.noordhuis@opzoomermee.nl Reageren kan tot en met 4 maart 2024.

Deel deze pagina

Een lijst met artikelen

 • Gelukkig oud in je straat

  • Nieuws

  Wat heb je nodig om gelukkig oud te worden in de straat? Het antwoord op die vraag is belangrijk, want in 2035 is een op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar. Op een regenachtige novemberdag komen ‘de ouderen van nu’ uit een aantal Opzoomerstraten bij elkaar om daarover te praten. Marleen Goumans luistert mee. […]

  Gepubliceerd op:
 • lees de nieuwe opzoomer!

  • Bewonersinitiatief
  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Lees hier de OPZOOMER. ‘Achter de wolken schijnt de zon, en na de regen komt weer zonneschijn.’ De afgelopen tijd was dit lied van het Vlaardingse duo Bassie en Adriaan meer dan ooit van toepassing. Wat was het een natte bende op straat. Er kwam maar geen eind aan. Plant de lenteHet hield Rotterdammers gelukkig […]

  Gepubliceerd op:
 • 30 jaar opzoomer mee

  • Nieuws
  • Opzoomeren

  Op 28 mei 2024 bestaat Opzoomer Mee dertig jaar. Opzoomerde jouw straat toen ook al, en is de straat nog altijd actief? Dan kun je spreken van een bijzondere prestatie. Dat verdient een blijk van waardering. Wat? Dat verklappen we natuurlijk nog even niet. Meld hier je straat aan (of andere straat die al 30 […]

  Gepubliceerd op: