Groen, Geel, Oranje, Rood.
Coronamaatregelen kunnen veranderen.
Kijk daarom regelmatig op ons corona-stoplicht wat mogelijk is in een straat.

Opzoomeren

De lockdown in mijn straat

Zes straten schreven een brief aan Opzoomer Mee over de lockdown in hun straat. Om te beginnen vertellen Jocé Bloks en Saskia van den Broek uit de Rochussenstraat en Breitnerstraat hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd.

Een leven lang gezond Opzoomeren

Opzoomeren zorgt voor een beter contact met je buren en een prettige straat. Maar Opzoomeren kan op drie manieren ook  gezond zijn. 1: Omdat je samen met je buren meer sport, beweegt of speelt. 2: Omdat je met kleine zetjes zorgt dat ook oudere buren  actief blijven. 3: Doordat je tijdens straatactiviteiten zorgt voor gezonde hapjes en drankjes.

De bezem door jouw stukkie Rotterdam

Ruim 200 Rotterdamse straten hebben een schoonmaakbende. Regelmatig halen bewoners daar de bezem door hun straat en verwijderen het zwerfvuil. Ze helpen mee om hun straat, hun stukkie Rotterdam, op orde te houden. Start ook een schoonmaakbende in je straat.

Opzoomerclubs

Opzoomer Mee heeft vier zogenoemde Opzoomerclubs: de Voorleesclub, de Lief & Leedclub, de Schoonmaakbende en de Conversatieclub. In elke club worden straten bijeengebracht die zich het hele jaar inzetten voor een bepaald thema. De straten ontvangen extra steun in de vorm van bijvoorbeeld tips, extra budget en uitwisselingen met collega-straten.

Victoria Pompa-7593

Voorleesclub

In de Voorleesclub zitten straten waar bewoners voorlezen aan kinderen. Zo helpen zij taalachterstanden voorkomen.

29-10-2014, rotterdam, opzoomermee, lief en leedweek, activiteit steenplaat
foto rob kamminga

Lief & Leedclub

In de Lief & Leedclub zitten straten waar bewoners zorgen voor meer onderlinge betrokkenheid en burenhulp.

IMG_1349

Conversatieclub

In de Conversatieclub zitten straten waar bewoners elkaar helpen met het spreken van de Nederlandse taal.

Opzoomeren_17 nov 2011_Laura de Haan__dsc9070

Schoonmaakbende

In de Schoonmaakbende zitten straten waar bewoners regelmatig in actie komen tegen zwerfvuil.

Bewonersinitiatieven

Laatste nieuwtjes Bewonersinitiatieven

gereedschapskist-768x432

Aanvraagformulier en gereedschapskist

Heb je een goed idee voor je straat, buurt of wijk? En wil je dat samen met andere bewoners realiseren? Hier vind je het formulier waarmee je een financiële bijdrage kan aanvragen. De online gereedschapskist helpt je verder op weg.

2-6-2014, rotterdam, start avondvierdaagse, speeltuin kralingen
foto rob kamminga

Over Bewonersinitiatieven

Sinds de opheffing van de deelgemeenten en de komst van een nieuw bestuurlijk model in Rotterdam, ondersteunt Opzoomer Mee gebiedscommissies en wijkraden bij de afhandeling van bewonersinitiatieven.

1004rot_taaltuin

Andere regelingen en fondsen

Zoek je naar andere (financiële) steun voor je bewonersinitiatief? Er zijn andere mogelijkheden, waaronder diverse stedelijke of landelijke fondsen. Ook kun je je bewonersinitiatief registreren op de MAEX.

Over ons: Stichting Opzoomer Mee Rotterdam

opzoomermee

Over Opzoomer Mee

Opzoomer Mee bestaat sinds 1994. Op dit moment zet Opzoomer Mee zich in voor twee programma’s: Opzoomeren en de uitvoering van de beleidsregel van de gemeente Rotterdam voor bewonersinitiatieven.

Ireen-054354

Wie is wie

Fouad, Irene, Elias, Martin, Nurdan, Johan, Melek, Thessa, Jurgen, Jelle, Margreet, Naomi… Ontdek hier wie je allemaal tegenkomt bij Opzoomer Mee. Ook vind je hier de leden van de Raad van Toezicht.

opzoomerstraat

Over Opzoomeren

Het begrip Opzoomeren is ontstaan in de Opzoomerstraat in het Nieuwe Westen. Ze begonnen met het aanvegen van de straat, het aanbrengen van verlichting aan de gevels en het opfleuren van de straat.

zorgzaam010nieuw

Zorgzaam010

Zorgzaam010 is een online marktplaats voor vrijwilligerswerk en burenhulp in de stad. Heb je hulp nodig en ken je geen buren die je daarbij kunnen helpen? Dan kun je op Zorgzaam010 eenvoudig een vraag plaatsen. Je kunt ook jouw hulp aanbieden door jezelf te registreren.