Zanglijsterstraat-054222

Zetjes

Bezig blijven is voor iedereen belangrijk, of je nou jong of oud bent. Veel gangmakers doen dit onder andere door leuke en simpele opzoomeractiviteiten te organiseren met hun buren. En als je dan toch bezig bent met het Opzoomeren dan kun je dit ook gezond doen. Hieronder hebben we vier voorbeelden uit straten verzameld van gezellig en gezond bezig zijn tijdens het opzoomeren met je buren. Ze zijn simpel te organiseren en iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie.

fotowandeling

De fotowandeling

Een wandeling door Rotterdam vanuit je stoel aan de hand van leuke foto’s, samen met je buren. Dat is de fotowandeling.  Je nodigt een aantal buren uit en vraagt hen om ook hun foto’s mee te nemen. Je loopt in gedachten met elkaar door de stad aan de hand van deze foto’s. Door samen te kijken naar beelden en foto’s van vroeger haal je herinneringen op aan het oude Rotterdam, je schooltijd en de wijk waar je geboren en getogen bent.  Dat schept een band en je komt meer over elkaar te weten.

boekenwurm

De Boekenwurm

Ben jij ook een fanatiek lezer en wil je dit graag delen met je buren? Nodig je buren een keer uit om gezamenlijke activiteiten te verzinnen met boeken, zonder dat je steeds nieuwe moet te kopen. Denk bijv. aan een boekenkast in je straat of portiek, of start een boekenclub in je straat. Klik op de link voor meer informatie en voorbeelden van leuke activiteiten met boeken..

Zanglijsterstraat-054222

De Kletskous

Wat is jouw mooise vakantieherinnering? Wat is jouw lievelingsplek in Rotterdam? Zomaar een greep uit de vragen die je in Kletskous tegenkomt. Je pakt een ouwe sok, stopt er een aantal leuke vragen in en laat de sok rondgaan. Iedereen die een vraag pakt, moet die beantwoorden. Dit doe je bijvoorbeeld onder het genot van een hapje en drankje. Zo krijg je leuke gesprekken, je deelt bijzondere herinneringen met elkaar en leert elkaar zo nog beter kennen.

hitsvantoen_collage

Hits van Toen

Iedereen heeft wel favoriete liedjes uit zijn of haar jeugd.  Veel van deze muziek roept ook mooie of bijzondere herinneringen op. Even terug in de tijd en dan samen met je buren terugdenken aan al die leuke momenten waarop je luisterde naar je favoriete hits. Nodig je buren uit om weer te luisteren naar die hits van vroeger en deel je momenten met elkaar. Vraag je buren vooraf na te denken over hun favoriete songs zodat jij deze kan opzoeken via spotify, youtube, cd of de inmiddels weer helemaal hippe platenspeler.